Gıda Denetim Aracı Teslimi ve Çilek Fidesi Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Gıda Denetim Aracı Teslimi ve Çilek Fidesi Dağıtımı

Gıda Denetim Aracı Teslimi ve Çilek Fidesi Dağıtımı

Kütahya'da, gıda denetim aracının hizmete girmesi ve çiftçilere çilek fidesi dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi.

17.05.2014 13:14

Kütahya'da, gıda denetim aracının hizmete girmesi ve çiftçilere çilek fidesi dağıtımı dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Şerif Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki törende, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere, Allah'tan rahmet diledi.

Yaşamını yitiren madenciler arasında Kütahyalıların da olduğunu anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Cenaze sahiplerinin acılarına ortak olmak için yanlarında bulunduk. Bugünler, birbirimizin dertlerini, acılarını paylaşma ve azaltma günleridir. İnşallah, bundan sonra Cenab-ı Hakk, böyle belaları ve musibetleri milletimize yaşatmaz."

Yılmaz, öte yandan, tarım teşkilatındaki değişikliklerle kontrol noktalarındaki görev yükünün biraz daha arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Artık, gıda üretiminden tüketimine kadar her aşama ağırlıklı şekilde kontrol edilip, insanların sağlıklı besine, hijyen şartları içerisinde ulaşmasını sağlamaktayız. Aldığınız numuneyi, eğer standartlara uygun bir şekilde laboratuvara kadar götürmezseniz, hiçbir anlamı yok. İlk üretimden itibaren son tüketim noktasına varıncaya kadar, her aşamada yapılması gereken bu kadar hassas bir görevimiz var. Onun için görevin gereği, teknik donanıma sahip aracın alınmasıyla ilgili geçen dönem bütçemiz hazırlanırken, İl Genel Meclisi yılbaşı toplantısına, böyle bir teklifle beraber gidildi. Çünkü bizler, İl Genel Meclisindeki her bütçe döneminde tüm kurumdaki arkadaşlarla el birliği, gönül birliği ile yapılması gereken ihtiyaç ne ise ona para ayırmaya çalışıyoruz. O şekilde bütçelendirip, hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle aldığımız bu aracın hayırlı olmasını diliyorum."

Vali Yılmaz, söz konusu aracı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz'a teslim ettikten sonra beraberindekilerle çilek fidelerini dağıttı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda Denetim Aracı Teslimi ve Çilek Fidesi Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement