Giresun'da İşgücü Piyasası Araştırılacak - Son Dakika
Yerel

Giresun'da İşgücü Piyasası Araştırılacak

Giresun\'da İşgücü Piyasası Araştırılacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Giresun'da il genelinde iş gücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla İşgücü Piyasası Araştırması yapacak.

21.05.2014 12:48

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Giresun'da il genelinde iş gücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla İşgücü Piyasası Araştırması yapacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Giresun İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı "Türkiye İş Kurumu Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa İşgücü Piyasası Analiz çalışması yapmaktadır.

Bu nedenle, Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz 2014 yılı İşgücü Piyasası Araştırma çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışma Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli 12 İş ve Meslek Danışmanı tarafından yürütülmektedir. İşgücü Piyasası Araştırma çalışması yapılacak işyerleri ülke genelinde İşkur Genel Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından belirlenmiş olup, Giresun ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren 10 ve üzeri personel çalıştıran 832 iş yerini kapsamaktadır" dedi.

Bu araştırmanın işveren ve işsizlere daha iyi hizmet vermede yol göstereceğini de ifade eden İŞKUR İl Müdürü Sarı "Bu araştırma ile iş gücü piyasasının mevcut durumu, iş yerlerinin sektörler bazında dağılımı, mevcut çalışan personellerin meslek ve cinsiyete göre dağılımları, açık işler, önümüzdeki 1 yıllık süre zarfında işyerlerindeki istihdam durumlarında olabilecek değişiklikler, temininde güçlük çekilen meslekler, beklenen mesleki değişim gibi konular tespit edilmeye çalışılacaktır.Derlenecek olan bu bilgiler Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce iş gücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve işverenlerimize daha iyi hizmet sunmamızda bize yol gösterecektir. Bu çalışma sonucunda Giresun İli İşgücü Piyasası Analizi Raporu hazırlanacaktır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da İşgücü Piyasası Araştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement