Giresun'da Türk Sağlık-Sen ve Eğitim-Sen Üyeleri Bir Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Türk Sağlık-Sen ve Eğitim-Sen Üyeleri Bir Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı

Giresun\'da Türk Sağlık-Sen ve Eğitim-Sen Üyeleri Bir Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı

Türkiye Kamu-Sen’e ve KESK’e bağlı sendikaların Giresun Şubeleri bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirerek basın açıklaması yaptılar.

24.09.2014 15:10

Türkiye Kamu-Sen'e ve KESK'e bağlı sendikaların Giresun Şubeleri bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirerek basın açıklaması yaptılar.

Sendikalar kendi binaları önünden Atatürk Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık grup eylemleri ile alakalı olarak basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya yaptığı açıklamasında hükümeti hedef alan eleştirilerde bulundu. Şube Başkanı Çetinkaya "Milli eğitimdeki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı isyanın doruğa çıktığı gündür. Milli eğitimde ayrımcılık kokan uygulamalara, yılların emeğiyle elde edilmiş makamların yandaşlara, torpillilere, sırtı kalın olanlara peşkeş çekilmesine dur denildiği gündür. Çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür. Kadrolu olması gereken hizmetliler okullarda taşeron elamanı olmuştur. Hizmetli ve memurlarımızın yıllardır biriken sorunlarını çözmek, başta görev tanımı ve görevde yükselme taleplerini karşılamak dururken, taşeronlaşmanın bu alana kadar genişlemesi MEB adına büyük bir vehamettir. Bizim tek derdimiz eğitim çalışanlarının daha huzurlu ve eğitim hizmetinin verimli olmasıdır. Kim yaparsa yapsın doğruların hep destekçisi olacak, kimden gelirse gelsin yanlışların karşısına kaya gibi dikileceğiz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Türk Sağlık-Sen ve Eğitim-Sen Üyeleri Bir Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement