Giresun Ekonomisinin Envanteri Çıkartılıyor - Son Dakika
Yerel

Giresun Ekonomisinin Envanteri Çıkartılıyor

Giresun Ekonomisinin Envanteri Çıkartılıyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ilin ekonomik,so syal ve kültürel envanterini çıkartmak için düğmeye bastı.

12.02.2014 13:29

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ilin ekonomik,so syal ve kültürel envanterini çıkartmak için düğmeye bastı.

Giresun Üniversitesi ile ortak bir proje çerçevesinde Giresun'un ekonomik ve kültürel yapısı başta olmak üzere, geçmişe dönük bir proje çalışması hedeflediklerini açıklayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ı makamında ziyaret ederek proje ile ilgili bilgiler verdi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Serdar Demirkan'ın da hazır bulunduğu ziyarette Giresun ekonomisi envanteri projesi ana taslağı masaya yatırıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu,"Giresun'un ekonomisi başta olmak üzere nüfus hareketleri,coğrafi şekli ile kültürel ve sanatsal yapısının değerlendirilerek kentimizin pozitif ve negatif yönlerini belirleyeceği çalışmada Giresun Üniversitesi ile bilimsel bir ortaklık kurma amacındayız. İlimizin geçmiş 50 yılına ışık tutacak ve bu verilerden elde edilecek tecrübeler ile Giresun'umuzun gelişimi bu paralelde değerlendirilecektir. Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Attar'ın sıcak yaklaşımları, ilimizin gelişimine katkı sağlayacak olan bu projenin geniş tabanlı ve sağlam verili bir çalışma ile yürütüleceğine olan inancımızı katlamıştır. Ayrıca Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Üniversitesi'nin ilimizin sosyal,kültürel ve ekonomik gelişimine ışık tutacak bir çok projeye imza atacağına olan inancımız tamdır."dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise, Giresun'un gelişimi için her türlü ortak çalışmaya var olduklarını ifade etti.

Rektör Attar," Giresun Üniversitesi Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en hızlı büyüyen ve gelişen üniversitesidir.Bu bakımdan ilimizin de gelişmesi adına her türlü çalışmaya imza atmak bizlerin görevidir. Giresun'un ticari ve sosyal envanteri konusunda ciddi bir eksikliğimizin olduğunu bilmekteyiz.Bu noktadan hareketle böyle bir projenin yapılması elzemdir.Giresun'un gelişimi ve kalkınmasına olanak sağlayacak bu çalışmada Giresun Üniversitesi'nin Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'na her türlü desteği vereceğini bilmenizi isterim."diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Ekonomisinin Envanteri Çıkartılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement