Gönenç Fotoğraf Sergisi Bodrum'da Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Gönenç Fotoğraf Sergisi Bodrum'da Sanatseverlerle Buluşacak

Gönenç Fotoğraf Sergisi Bodrum\'da Sanatseverlerle Buluşacak

Uzun yıllardır Bodrum'da yaşayan ve Ege'yi karış karış dolaşan gazeteci, yazar, fotoğrafçı ve antikacı kimlikleri ile tanınan O.Gönenç'in son yıllarda çektiği fotoğraflarından oluşan sergi, Bodrum Nurol Sanat Galerisi'nde 21 Haziran Cuma günü...

19.06.2013 14:48

Uzun yıllardır Bodrum'da yaşayan ve Ege'yi karış karış dolaşan gazeteci, yazar, fotoğrafçı ve antikacı kimlikleri ile tanınan O.Gönenç'in son yıllarda çektiği fotoğraflarından oluşan sergi, Bodrum Nurol Sanat Galerisi'nde 21 Haziran Cuma günü saat 19: 00'da yapılacak bir kokteyl ile açılacak.

Sergide fotoğraflarının yanı sıra "Çektiklerim" adını verdiği fotokitabı ve çeşitli dönemlere ait izlenimleriyle hazırladığı anı kitapları da yer alacak. Fotokitapta Gönenç'in otuz yıllık fotoğraf geçmişinden seçilmiş siyah beyaz ve renkli 336 fotoğraf bulunmakta. Bodrum'dan Gümüşlük'e, Kars'tan İstanbul'a, Konya'dan Prag, Montenegro, Balkanlar'a, Küba'ya çekimler 306 sayfalık kitabı oluşturuyor.

Bundan önceki birçok sergisindeki fotoğraf ve kitap satışlarında olduğu gibi, Gönenç'in amacı yine eğitime katkı sağlayabilmek. Bu kez fotoğrafları ve kitapları Bodrum Sağlık Vakfı yararına satışa çıkacak sergide, Gönenç'in 36 fotoğrafı sergilenecek.

Gönenç 1940 yılında Girit kökenli, İstanbullu bir ailenin tek çocuğu olarak İstanbul'da doğdu. Ortaokuldan sonra hayata atıldı. Kısa zaman içinde İstanbul oyuncak piyasasına üretim yapan küçük bir atölyenin sahibi oldu. 1979'da usta başısına devrettiği Gönenç Minyatür Sanayi, zamanının Türkiye'sinde büyük bir oyuncak ve hediyelik eşya firmasıydı.

Gönenç, sonraki yıllarda öteden beri amatörce yaptığı fotoğrafçılık ve gazeteciliği meslek seçti. Hayat, Milliyet Sanat, Sanat Olayı, Somut, Çağdaş Sanat dergilerinde, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde kültür, sanat, insan, olaylar, folklor, turizm, fotoğraf sanatı gibi konularda fotoğraf, röportaj, araştırma ve eleştirileri yayınlandı. İFSAK Fotoğraf Sanatı Derneği yönetim kurulundaki görevi sırasında ülkemizde ulusal ve uluslar arası fotoğraf sergilerinin açılması için uğraş verdi. Kişisel fotoğraf sergileri açtı, fotoğrafları bienal ve sergilerde ödüller kazandı. 1984'te İFSAK Yılın Fotoğrafı Gönenç'indi. Üç arkadaşıyla birlikte ülkemizin ilk DİATEK'ini (Yazılı basına görsel malzeme sağlayan arşiv) kurdu. FIAP (Uluslararası Sanat Fotoğrafı Federasyonu) tarafından A-FIAP (Artist of FIAP; FIAP Sanatçısı) unvanına layık görüldü.

1985 yılında, yaşama yeniden sıfırdan başlamak üzere Bodrum - Gümüşlük'teki evine yerleşti. Açtığı "Gönençyalı" isimli antikacı dükkanı 2000 yılına kadar yerli ve yabancı televizyonlar, turizm yazarları, İngiltere Prensi Charles'tan uluslararası müzik adamı Ahmet Ertegün'e kadar birçok ünlü ve saygın kişinin ilgi odağı oldu.

Gönenç, halen eşi ile birlikte Bodrum'da yaşıyor, fotoğraf çekmeye ve kitap yazmaya devam ediyor.

Gönenç Fotoğraf Sergisi, 21 Haziran Cuma günü saat 19: 00'daki kokteyl ile açılacak ve 12 Temmuz akşamına kadar, Pazartesi günleri hariç her gün 12: 00-20: 00 saatleri arasında gezilebilecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönenç Fotoğraf Sergisi Bodrum'da Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement