Gönül Elçileri Projesi Sungurlu'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Sungurlu'da Tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Sungurlu\'da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"nin Sungurlu'daki tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

20.02.2013 16:49

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"nin Sungurlu'daki tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Sungurlu ilçe kamu kurum ve kuruluş yöneticileri eşlerinin katıldığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile" konulu toplantı yapıldı.

Sungurlu İlçe Özel İdare Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Garnizon Komutanı J. Yzb. Kıvanç Sağlam, protokol üyelerinin eşleri ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda önce proje hakkında bilgilendirme amaçlı bir sunum ve tanıtım gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hülya Örs, projenin amacı ve içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan projenin Çorum- Sungurlu ayağını gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini ifade eden Örs, projenin tanıtılması amacıyla bütün camilerde vaaz ve hutbelerde konunun öneminin anlatıldığını, basına yönelik bir bilgilendirme yapıldığını ve bugünkü toplantı da bürokrat eşlerine tanıtım yapılacağını söyledi. Örs, koruma altındaki çocukların maddi olanaklar açısından bir ihtiyaçlarının bulunmadığını, bütün ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ifade ederek, korunmaya muhtaç çocukların sadece sevgi ve şefkate muhtaç olduklarını, bu projenin de o sevgi ve şefkati sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili tanıtım filmlerinin de yer aldığı tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Çorum Valisi Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, gönül elçisi olmanın ve toplumda bu duyguyu yaygınlaştırmanın önemine vurgu yaparak, "Bu projenin başarıya ve amacına ulaşması için hepimizin gerçekten gönül vermesi gerekiyor. Bizim insanımız zaten millet olarak doğuştan gönül elçisidir. Çünkü birçoğumuzun çevremizdekilere farkında bile olmadan gönül elçiliği yaparız. Bunu daha somut ve yaygın hale getirmek bu projenin başlıca amacıdır. Gönül elçisi olmak demek mutlak bir koruyucu aile olmak demek değildir. Siz istemediğiniz sürece size hiçbir sorumluluk yüklenmez. Projenin beş alt basamağı vardır. Bunlar; koruyucu aile olmak, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenmedir. Sizler bu beş uygulamadan birinde veya hepsinde yer alabiliriz. Geçtiğimiz Aralık ayında başlayan bu projenin Çorum ayağını hepimiz birlikte yürüteceğiz. Bu noktada sizlere büyük görevler düşüyor. Aslında hepimiz zaten birer gönül elçisiyiz ancak bu daha etkin ve somut hale getirmek için bu bizler için de büyük bir şanstır. Sayımızı daha da artırarak Türkiye'de büyük bir aile olacağız. Sungurlu'dan zamanı geldiği zaman gönül elçilerini bir araya getirerek onlarla güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü sizler bu işe gönülden bağlanacak gönül elçisi olmanın keyfine varacaksınız. Hz. Peygamber Efendimizin güzel ahlakı gönül elçisi bu projesinin en güzel ve somut bir örneğidir. Bizler zaten hayatımızı onu örnek alarak yaşamaya çalışıyoruz. Bunu başarmak için bundan daha güzel bir fırsat olamaz. Çevremizdeki insanlarla gönül bağı kurarak büyük ve güçlü bir ailenin temellerini atmış olacağız. Hepinize bu mutlu ve hayırlı yolda başarılar diliyorum" dedi.

SUNGURLU GÖNÜL ELÇİSİ OLMAYA HAZIR

Fatma Başköy'ün konuşmasının ardından programa katılan Kaymakam Hulusi Şahin'de bir konuşma yaptı. Projenin Sungurlu ayağını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktararak Kaymakam Şahin, "Ben gönül elçisi olmanın bir niyet beyanı olduğunu algılıyorum. Bizler bu noktada niyetimizin hayra gönüllü olmasını istemeliyiz. Hayra gönüllü olmak zaten yürekten bir gönül elçisi olmaktır. Bizim millet olarak bu proje ile medeniyetimiz açısından yeniden bir uyanış projesi olacağını düşünüyorum. Bu milletimiz için çok önemli bir hamledir.

Sungurlu'nun böyle güzel bir projede yer alması da ayrı bir sevindiricidir. Sungurlu'nun gönül elçisi olmaya hazır olduğunu ve bu projede başarılı olacağına inanıyor herkesi gönül elçisi olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Toplantının sonunda katılımcılara proje faaliyetleri ile ilgili sunum yapılarak tanıtım filmleri gösterildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Sungurlu'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement