Gurbetçiler İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gurbetçiler İftar Sofrasında Buluştu

Gurbetçiler İftar Sofrasında Buluştu

Bağcılar Belediyesince Almanya ve Fransa'da kurulan iftar sofralarında gurbetçiler bir araya geldi.

06.07.2014 16:34

Bağcılar Belediyesince Almanya ve Fransa'da kurulan iftar sofralarında gurbetçiler bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Almanya'da ve Fransa'da kurulan iftar sofralarına gurbetçilerin yanı sıra çok sayıda Alman ve Fransız da katıldı.

Almanya'daki iftar programında, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Essen Muavin Konsolos Ahmet Davaz, Bosna Hersek Konsolosu Admir Adovic de yer aldı.

Fransa'da kurulan iftar sofrasına ise Avrupalı Demokratlar Birliği (UETD) Strasburg Başkanı İrfan Duman'ın yanı sıra Strasburg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Strasburg Başkonsolosu Din Ataşesi Fevzi Hamurcu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Arif Kopuz, Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Başkatibi Zeki Öztürk katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı iftarda yaptığı konuşmada, Alman ve Fransızlara, Türklere gösterdikleri güzel yaklaşımları için teşekkür etti.

Çağırıcı, gurbetçilerin yalnız olmadığını belirterek, "Sizin için buradayız. Siz nasıl ülkenizi özlüyorsanız biz de sizi özlediğimiz için geldik. Sizlere Türkiye'den, İstanbul'dan selam getirdik" ifadesini kullandı.

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann da iftar sofralarının geleneksel hale geldiğini, birlik ve beraberliğe vesile olduğunu anlattı.

UETD Strasburg Başkanı İrfan Duman ise komşuları, gurbetçileri aynı sofrada bir arada görmekten çok mutlu olduğunu kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gurbetçiler İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement