"Gurbette Öğrencilik" Anı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

"Gurbette Öğrencilik" Anı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

"Gurbette Öğrencilik" Anı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Mersin Üniversitesi ile Mersin Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğinde düzenlenen "Gurbette Öğrencilik" konulu anı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

17.02.2012 10:52

Mersin Üniversitesi ile Mersin Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğinde düzenlenen "Gurbette Öğrencilik" konulu anı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Mersin'de yaşayan öğrenciler arasında düzenlenen ve 83 eserin katıldığı yarışmada "Çilekli Dondurma" adlı eseriyle Emine Seçil Aydın birinci oldu.

Mersin'de yaşayan üniversite öğrencilerinin dil, edebiyat ve Türk kültürüne ait değerlerle ilgili bilincini geliştirmek, yazdıkları eserleriyle kendilerini ifade edebilen nitelikli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Gurbette Öğrencilik" anı yarışmasının ödül töreni Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erim ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün müzik dinletisiyle başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, gençlerin hayatlarına değer katmak, onların yaşamlarında farkındalık yaratmak adına yapılacak ne kadar çok aktivite olduğunu bu yarışmanın bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. "Önemli olan insanların düşüncelerini dile getirmeye teşvik edilmesidir" diyen Parlak, yarışmanın bundan sonraki çalışmalar için başlangıç olması ve gençlerin katılımının artması dileğinde bulundu.

Yarışmanın Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir de Dil ve Edebiyat Derneği ile üniversite topluluklarının yarışmaya büyük katkılar sağladığını ve titizlikle çalıştıklarını belirtti. Yarışma düzenlemeye karar verdiklerinde katılımın az olabileceği ve eserlerin niteliği yönünde bazı kaygıları olduğunu anlatan Prof. Dr. Özdemir, "Ancak yarışma sonunda gördük ki, bu kaygılarımız çok yersizmiş. Ne mutlu bize ki, çok iyi sonuçlar elde ettik. Bence artık kaygılanacağımız bir şey yok. Törene, üniversite dışından katılımın bu kadar çok olması da bize ayrıca mutluluk verdi" dedi.

Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurlu Başkanı Dr. Mustafa Erim ise dilde yaşanan kirlenmeye ve dilin yanlış kullanımına vurgu yapan bir konuşma yaptı. Yarışmanın üniversite öğrencileri arasında büyük bir yankı bulduğunu ifade eden Erim, yarışmaya 83 eserin katıldığı bilgisini vererek, "Yarışmaya katılan gençler, günümüz yazarlarının ayak izlerini takip etmektedir. Onlar, geleceğin yazarı olmanın ışığını yakmışlardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren eser sahipleri açıklandı ve eserler okundu. Özgünlük, amaca uygunluk, temayı yansıtma ve Türkçeyi etkin kullanma kriterleri göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda; "Çilekli Dondurma" adlı eseriyle Emine Seçil Aydın yarışmanın birincisi oldu. "Yalnızlığımın Başkenti" adlı eserle Gizem İzmir'in ikinci, "Gülümserim Duvarlara" adlı eserle Nimet Derya Baran'ın da üçüncü olduğu yarışmada, "Umut" adlı eserle Bilal Çiftçi, "Muskamdaki 50 Lira" adlı eserle Ahmet Koyuncu ve "Ağladıklarım da Büyür Zamanla" adlı eserle Gökhan Yaman ise mansiyon ödülüne layık görüldüler. Ödül töreninde, birinciye IPAD bilgisayar Vali Yardımcısı Parlak tarafından verilirken, ikinciye küçük dizüstü bilgisayar, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi ve mansiyon kazanan üç esere kitap seti hediye edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Gurbette Öğrencilik' Anı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement