Hakkari'de 24 Derslik Kız Meslek Lisesi Binası'nın Startı Verildi - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de 24 Derslik Kız Meslek Lisesi Binası'nın Startı Verildi

Hakkari\'de 24 Derslik Kız Meslek Lisesi Binası\'nın Startı Verildi

24 derslik Kız Meslek Lisesi, 300 kişilik pansiyon, 10 dairelik lojman ve uygulamalı ana okulu binasının startı verildi.

17.04.2013 14:27

Hakkari'de inşaat sezonun başlamasıyla birlikte

24 derslik Kız Meslek Lisesi, 300 kişilik pansiyon, 10 dairelik lojman ve uygulamalı ana okulu binasının startı verildi.

Kıran Mahallesi'nde bulunan eski Endüstri Meslek Lisesi binası yıkılarak yerine yapılacak olan 24 derslik Kız Meslek Lisesi ve eklentilerinde bulunan 300 kişilik pansiyon, 10 dairelik lojman ve uygulamalı anaokulu binası yapılacağı belirtildi. İnşaat sezonunun çalışmasının başlamasıyla birlikte Hakkari Valisi Orhan AlimoğluVali Yardımcısı Önder Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Ahmet Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftü Yardımcısı Burhan Eriş ve kurum amirleri inşaat alanına giderek İl Müftü Yardımcısı Burhan Eriş, okuduğu dualarla kurbanlık kesilerek inşaat sezonu başlatıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 2008 yılı devlet yatırım planında yer alan kampus diyeceğimiz bir yatırım olduğunu ifade ederek burada 24 derslik Kız Meslek Lisesi, 300 kişilik pansiyon, 10 dairelik lojman ve uygulama anaokulu binasının temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. HATSO Başkanı Ahmet Şen ise, Hakkari'de inşaat sezonunun bu yıl erken başlamasına Türkiye'de şuanda yaşanan çözüm sürecinin büyük bir etkisi olduğunu belirtti. Şen,"Geçmişte karın erken kalkmasını istemezken bu yıl baharın erken gelmesi için hepimiz dua ettik. Bölgeye huzur geldi. İnşallah yakında işadamları yatırımlar yapacak. Bölge ve çevresi değişecektir. Yapılacak yatırımlar geleceğimiz, çocuklarımız ve bilhassa eğitim için çok önemlidir. Sınavlarda hep sonucu sıralardayız inşallah daha kaliteli eğitim sunularak bundan en kısa sürede kurtulacağız. Bunun için bu yörede yapılacak eğitim yatırımları çok önemlidir. Bu yatırımlardan dolayı herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ise, insanları çocuk iken iyi yetiştirmenin onların hayatlarının güzel olacağını belirtti. Alimoğlu,"Bu nedenle sizinle bildiğiniz gibi Hakkari'de özellikle eğitim ve çocuklarla uğraşıyoruz. Hakkari okullar bakımında fakir değildir, ama çok daha iyi olacaktır. İşte o nedenle bugün burada daha iyi bir okulun temelini atıyoruz. Maliyeti yaklaşık 10 milyon TL'yi buluyor. Bu işin suretle bitirilmesi gerekiyor. Hakkari her zaman ilim irfan şehri olarak biliniyor ve bizde hep böyle bilinmesini istiyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 24 Derslik Kız Meslek Lisesi Binası'nın Startı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement