Harçlıklarla Aldıkları Tekerlekli Sandalyeyi Bağışladılar - Son Dakika
Yerel

Harçlıklarla Aldıkları Tekerlekli Sandalyeyi Bağışladılar

Harçlıklarla Aldıkları Tekerlekli Sandalyeyi Bağışladılar

Manisa My Koleji öğrencileri “Gönüllerdeki Engeli Kaldıralım” projesi çerçevesinde okul harçlıkları, kermeslerden elde edilen gelirler ve velilerden topladıkları paralarla bir akülü tekerlekli sandalye alarak, bedensel engelli Rafiye Dinç’e bağışladılar.

20.01.2015 16:36

Manisa My Koleji öğrencileri "Gönüllerdeki Engeli Kaldıralım" projesi çerçevesinde okul harçlıkları, kermeslerden elde edilen gelirler ve velilerden topladıkları paralarla bir akülü tekerlekli sandalye alarak, bedensel engelli Rafiye Dinç'e bağışladılar.

Manisa My Kolejinde hayata geçirilen "Gönüllerdeki Engelleri Kaldıralım" projesini öğretmenleri Ayşegül Akgül ile birlikte yürüten öğrenciler Elif Eylül Aladağ, Elif Şimal Kanca, Zeynep Akkaya okul harçlıkları, düzenledikleri kermeslerden elde edilen gelirler ve velilerden topladıkları 2 bin 800 lirayla engelli vatandaşlara yardımcı olmak için bir akülü tekerlekli sandalye aldı. My Koleji'nde düzenlenen akülü tekerlekli sandalye teslim törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa My Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, My Koleji Koordinatörü Harun Çevik, My Koleji Müdürü Cemalettin Akgül, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, engelli Rafiye Dinç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende My Koleji Okul Müdürü Cemalettin Akgül proje hakkında bilgi vererek, "Engelliler haftası dolayısı ile yapılan programa okul olarak katıldık. Belki öğrencilerimiz ilk defa bir engelli kardeşimizle orada yüz yüze geldiler. Orada dinlediklerinden ciddi anlamda bir ders çıkardılar, duygulandılar ve ağladılar. Ben kendilerine duygulanmak, ağlamak güzel bir şey ama, bir engelli kardeşimize elimizi uzatmamızın daha doğru olacağını anlattım. Okula geldiklerinde 3 öğrencimiz ve bir öğretmenimiz 'Gönüllerdeki Engeli Kaldıralım' adı altında bir proje çalışması yaptılar. Değerli birkaç velimizin katkıları, öğrencilerimizin cep harçlıkları ve diğer öğretmen arkadaşlarımızın yardımları ve katkılarıyla, okulumuzda düzenlenen kermeslerle çok kısa zamanda bir sandalye alacak kadar parayı bir araya getirdik. Bedensel Engelliler Dernek Başkanımız yaptığımız görüşmelerde bize bir akülü tekerlekli sandalye alınmasının çok uygun olacağını iletti ve bizde bu sandalyeyi aldık.Gönlümüzden geçen sandalye sayısını artırmaktır. İkinci dönem inşallah bir sandalye daha alıp bir engelli kardeşimize takdim edeceğiz. Projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Projeyi gerçekleştiren öğrencilerden Elif Şimal Kanca, görev aldıkları proje ile bir engellinin yüzünü güldürmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek, projenin uygulanmasında yardımcı olan öğretmenlerine teşekkür etti.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız,"Böyle güzel ve mutlu bir günde bizlere akülü araba değil, bir organ bağışladığınız için sizlere minnettarız. Cep harçlıklarınızla, yaptığınız kermeslerle bizlere katkı ve değer verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bizlerde derneğimiz adına Rafiye arkadaşımıza bu akülü tekerlekli sandalyeyi hediye ediyoruz." dedi.

Vali Erdoğan Bektaş ise, güne böyle güzel bir projeyle başlamanın kendileri için bir mutluluk vesilesi olduğunu belirterek, "Çocuklar sizi kutluyorum. Engeller sadece kaldırılmak içindir. Sizlerde bir engelli arkadaşınızın engelini bu hareketinizle kaldırmış oluyorsunuz. Ellerinize sağlık, gönüllerinize sağlık, gerçekten çok mutlu olduğumuz bir olay oldu. Öğretmenlerimize, bütün katkısı olan öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Akülü tekerlekli sandalye armağan edilen engelli Rafiye Dinç de katkısı bulunan herkese teşekkür ederek duyduğu mutluluğu ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş My Koleji öğrencilerinin aldıkları akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi Rafiye Dinç'e teslim etti.

Vali Bektaş törende projeye katkı sağlayan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür belgesi takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harçlıklarla Aldıkları Tekerlekli Sandalyeyi Bağışladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement