Hasta Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

Hasta Hakları Günü

Hasta Hakları Günü

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: "Hastalar sağlığına kavuşmak için çalışır. Bizler de onları sağlığına kavuşturmak için çalışıyoruz"

27.10.2014 14:19

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, hastaların sağlığına kavuşmak, kendilerinin de onları sağlığına kavuşturmak için çalıştıklarını ifade etti.

Taş, Hasta Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1998 yılından beri Türkiye'de 26 Ekim'in Hasta Hakları Günü olarak kutlandığını belirtti.

Hasta haklarının insan hak ve değerlerinin sağlık hizmetlerine uygulanması anlamına geldiğini anlatan Taş, hasta haklarının geliştirilmesiyle sağlık hizmetlerinden yararlanan kişilerin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve böylece hizmet kalitesini artırarak sağlığın geliştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Hasta iletişim birimlerinde hastalara sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanma konusunda yardım edildiğini anlatan Taş, şöyle devam etti:

"Birimlerde yaşanan sorunlara anında çözümler üretilmektedir. Hasta-sağlık çalışanı-hekim ilişkisini desteklemekte ve geliştirmektedir. Hastaların sağlık hizmeti sürecine aktif katılımını kolaylaştırmakta, işbirliğini sağlamaktadır. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda hasta iletişim birimleri hastalara daha etkin ve güvenilir sağlık hizmetlerinin sunulması noktasında önemli görevler üstlenmektedir."

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği olarak sağlık hizmeti sundukları hastaları öncelikle kendi sağlıklarını nasıl koruyabilecekleri ve haklarının neler olduğu konularında bilinçlendirmeyi en önemli hedefleri olarak belirlediklerini bildiren Taş, "Bu hedef doğrultusunda tüm tesislerimizde hasta iletişim birimlerimiz tarafından çeşitli etkinlikler yapılmasını, böylece konu hakkında farkındalık oluşturmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Taş, bu yılın ilk altı ayında Genel Sekreterliklerine bağlı sağlık tesislerinde hasta iletişim birimlerine bin 346 hastanın başvurduğunu, bu kişilerin sorunlarına anında çözümler üretilerek yardımcı olunduğunu belirterek, bilgilendirme kapsamında topluma yönelik eğitimlerde 82 bin 162 kişiye, Hasta Bilgilendirilmesi Projesi kapsamında da 44 bin 202 hastaya ulaşıldığını kaydetti.

Personele yönelik eğitimlerde de 4 bin 917 personele eğitim verildiğini ifade eden Taş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Hastalar sağlığına kavuşmak için çalışır. Bizler de onları sağlığına kavuşturmak için çalışıyoruz. Aslında amacımız aynıdır. Hastalıkta ve sağlıkta hastalarımızla hep birlikte olduğumuzu belirterek, herkesin Hasta Hakları Günü'nü kutlarım." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasta Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement