Hayrettin Bulan'dan 6284 Sayılı Kanuna Destek - Son Dakika
Yerel

Hayrettin Bulan'dan 6284 Sayılı Kanuna Destek

Hayrettin Bulan\'dan 6284 Sayılı Kanuna Destek

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da yer alan şiddet uygulayanın tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim ve rehabilitasyon programlarına katılması ibaresine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

08.05.2014 14:15

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da yer alan şiddet uygulayanın tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim ve rehabilitasyon programlarına katılması ibaresine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Dernek bürosunda basın açıklaması yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da yer alan şiddet uygulayana şiddet önleme ve izleme merkezleri tarafından verilecek destek hizmetleri kapsamında "Öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti önlemeye yönelik farkındalık sağlayarak tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim ve rehabilitasyon programlarına katılması" ibaresine destek verdi. Kanunun kamuoyunda yanlış anlaşılmaya yol açtığını ifade eden Bulan, "Kadına yaklaşmama, kadını aramama cezaları yaptırımları verildiğinde kamuoyuna şöyle bir şey yansıdı. Bakanlık bu erkeklerin konaklaması için, bu erkeklerin uzaklaştırma esnasında kalacakları yeri olmamasından dolayı emniyete yapılan bazı şikayetler göz önüne alınarak hem erkeklerin konaklaması hem de erkeklerin terapisi amacıyla bir çeşit merkez kurmayı düşünüyor. İlk olarak Ankara'da pilot bölge olarak uygulayıp diğer şehirlerde yaygınlaştırma çalışması vardır. Bakın burada devlet yetkililerine sesleniyorum. Burada tabi hem şiddet uygulamış hem ölümle tehdit etmiş bir erkeğin hem de devlet tarafından barınmasının sağlanması ve 10 günlük terapiye tutması kamu vicdanında şöyle bir düşünceye yol açabilir; hem şiddet uyguluyor hem eziyet ediyor hem de devlet onu barındırıyor. Fakat böyle düşünülmemeli çünkü risk altındaki kadının başından ne kadar uzak durursa erkekler ne kadar kadını rahatsız etmezse bu kadın cinayetleri ve şiddeti önlemek bakımından oldukça faydalıdır" dedi.

Aile içi şiddetin önlenmesi için kurulan rehabilitasyon merkezlerinin kötü amaçla yapılmayacağını söyleyen Bulan, sürenin az olduğunu savundu. Bulan, "Erkeğin bu dönem içerisinde devletin gözetiminde içerisine terapinin öfke kontrol yönetiminin de psikologlar tarafından sağlanabileceği bir mekanın bir barınağın, bir rehabilitasyon merkezinin oluşması kötü bir şey değildir. Bunu erkekleri verilen bir ödül gibi algılamamak gerekir. Ama 10 gün yeterli bir süre değildir. Peki 10 gün sonra ne olacak. 10 gün sonra kadının başına bela olursa buna devlet takip edecek. Bu yüzden bunun kadının yaşadığı şehirden uzak bir şehirde 10 günden daha uzun bir süre 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl gözetim altında kalması çok önemli" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayrettin Bulan'dan 6284 Sayılı Kanuna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement