HDP Batman İl Örgütünden Bir Grup Silvan'a Gitti - Son Dakika
Yerel

HDP Batman İl Örgütünden Bir Grup Silvan'a Gitti

HDP Batman İl Örgütünden Bir Grup Silvan\'a Gitti

HDP Batman İl Örgütünden bir grup ile beraber Silvan'a giden HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Silvan'da halkın büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

13.11.2015 09:07

Becerikli: Acil müzakere şart

Silvan ilçesinde 10 gündür devam eden olaylar ve sokağa çıkma yasağına karşı Batmandan bir grup Silvan'a gitti.

Yaklaşık 30 araçla yola çıkan kitle sabahın erken saatlerinde belediye önünde bir araya geldi.

Yola çıkmadan önce kitle adına konuşma yapan HDP Milletvekili Saadet Becerikli, " Türkiye'nin güvenliğini istiyorlarsa, Türkiye halklarının birlik ve beraberliğini istiyorlarsa talepleri dinleyip diyalogla sorunu çözmeleri gerekiyor. Aksi durumda yaşanacak her türlü ölümden, katliamlardan bu devleti sorumlu tutacağız" diye konuştu.

Silvan'ın 10 gündür sokağa çıkma yasağının gününü aştığını belirten Milletvekili Becerikli, "Gayri insani uygulamalarla 10 gündür oradaki insanlara ne oldu, yaşıyorlar mı, öldüler mi, yiyecekleri, suları var mı diye hiçbir bilgi sahibi değiliz. Normalde yasalarda var olan bilgi edinme hakkımız tamamen engellenmiş durumdadır. Hükümet orada yapacakları katliamları örtbas etmek için oraya vekillerin, yetkililerin hiç kimsenin girmesine izin vermiyor. Biz bu uygulamayı kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Batman İl Örgütünden Bir Grup Silvan'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BATMANLI MÜSLÜMAN KÜRT: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.KİM DEVLETİMİZİN YERİNDE OLSAYDI SİLVANI HARİTADAN SİLERDİ.SİLVAN HALKINADA ACIMIYORUM OHHH OLSUN.NEDEN BATMANDA OLMUYOR BU OLAYLAR.HAİNLERİ ARASINA ALMASINLAR.ŞİKAYET ETSİNLER.HAİNLERİ ARASINA ALIYORLAR.SONRA VAH BÖYLE OLDU VAH ŞÖYLE OLDU.ORDAKİ HALKIN BAŞINA NE GELİRSE MÜSTAHAKTIR VE AZDIR BİLE... 0 0 Yanıtla

Advertisement