HDP'li Becerekli: Hak İhlalleri Artıyor - Son Dakika
Yerel

HDP'li Becerekli: Hak İhlalleri Artıyor

HDP\'li Becerekli: Hak İhlalleri Artıyor

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği soru önergesinde, hak ihlallerinin arttığını belirtti.

15.12.2015 08:31

HDP'li Vekil İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya soru önergesi verdi.

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, 'İç Güvenlik Yasası'yla polis şiddeti ve hak ihlalleri ile ilgili olarak meclis başkanlığına soru önergesi sundu.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerde bazı Özel Tim Polislerinin kendilerini "Esedullah" olarak tanımladığını belirten Becerekli, "Ülkemizde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 67. yılını kutladığımız bugünlerde düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, konut dokunulmazlığı, kadına ve çocuklara yönelik şiddet gibi pek çok alanda insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır" dedi.

Becerekli, ayrıca; sokağa çıkma yasağının uygulanma sebepleri, Esedullah Timleri ve yaşanan olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Ala'ya 13 sorudan oluşan soru önergesi verdi.

Becerekli, soru önergesine ilişkin yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz hafta itibariyle Kürtlerin yaşadığı coğrafyalarda 18 sivil yerleşim yerinde toplam 162 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Öte yandan İHD ve TİHV verilerine göre 2015 yılında ev baskınlarında ve toplumsal gösterilerde toplam 10.121 kişi gözaltına alınmış 1459 kişi ise tutuklanmış, gözaltına alınanlardan 560 kişi işkence ve kötü muamele sebebiyle kurumlara başvurmuşlardır" şeklinde iddialarda bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Becerekli: Hak İhlalleri Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement