Hdp ve Dbp'liler Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hdp ve Dbp'liler Muhtarlarla Buluştu

Hdp ve Dbp\'liler Muhtarlarla Buluştu

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi’nce, muhtarlar ve mahalle meclisleriyle buluşma toplantısı düzenlendi.

23.10.2015 15:04

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi'nce, muhtarlar ve mahalle meclisleriyle buluşma toplantısı düzenlendi.

Hevsel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Edip Berk, Nesrin Şanlı, Sur Belediyesi Başkan vekilleri İzzettin Candan ve Azize Değer Kutlu, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, mahalle meclislerinin üyeleri, muhtarlar ve din adamları katıldı. Toplantıda konuşan Kışanak, yaklaşan seçimlere değinerek herkesten seçimden sonra oluşacak iradeye saygı göstermesini, sonuçların barışa vesile olmasını, bir an önce çözüm ve diyalog sürecinin başlamasını istedi.

Son aylarda yaşanan çatışmalar ve seçim nedeniyle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşları ve meclislerle buluşma toplantılarını gerçekleştiremediklerini anlatan Kışanak, "Bu çalışmalarla 2016 yılını planlayacaktık, yapılan çalışmaların değerlendirmelerini yapacaktık. Fakat yaşanan gündem dolayısıyla bizim planlarımız da gerçekleşmedi. Umuyorum 1 Kasım'da ortaya çıkacak seçim sonuçları barışa vesile olur. Halkın iradesi tecelli ettikten sonra herkes halkın iradesine saygı gösterir. Bir an önce barış, çözüm ve diyalog sürecine geri dönülür. Bizler de sizlerle birlikte yine çalışmalarımızı tartışarak planlayıp yapmaya devam ederiz" dedi.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Kışanak, bütün zorluklara rağmen 15 bin kilometrelik bir alanda çalışmalarını sürdürdüklerini, bu yıl Sur ilçesinde 110 kilometre yol çalışması yaptıklarını aktardı. 2015 yılında bu yolların dörtte birini tamamladıklarını, önümüzdeki yıllarda da yol çalışmalarına devam edeceklerini anlatan Kışanak, ilçede su sıkıntısının yaşandığını bildiklerini, özellikle Kuyular bölgesinde sorunun yapılan isale hattıyla çözüldüğünü, sıkıntı yaşanan diğer yerlerde ise kaynak arayışlarının olduğunu, bununla ilgili DİSKİ'nin yeni sondaj kuyuları açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp ve Dbp'liler Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement