Herkes İçin Kano" Paneli Düzenleniyor - Son Dakika
Yerel

Herkes İçin Kano" Paneli Düzenleniyor

Herkes İçin Kano" Paneli Düzenleniyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından 27 Haziran'da Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde "Spor Kültürünü Yaygınlaştırmada Herkes İçin Kano" başlıklı panel düzenlenecek.

25.06.2014 17:19

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından 27 Haziran'da Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde "Spor Kültürünü Yaygınlaştırmada Herkes İçin Kano" başlıklı panel düzenlenecek.

Panele Kano Federasyon Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Herkes İçin Spor Federasyon Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Manavgat Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Engin Derman ve Manavgat Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ayhan Rüzgar konuşmacı olarak katılacak.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Engin Derman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Manavgat Irmağı'nın Türkiye'nin en düzenli akan akarsuyu olduğunu, özellikle Ekim ile Nisan ayları arasındaki dönemde turizmin kano sporu ile canlandırabileceğini belirtti.

Panelin başlığının "Spor Kültürünü Yaygınlaştırmada Herkes İçin Kano" olduğunu söyleyen Derman, "Kano sporunu herkes yapabilir. 10 yaşından başlayıp 60 yaşına kadar üst limit var. Kanonun bir çok türü var. Akarsu Kanosu, Durgun Su Kanosu, Deniz Kanosu ve özellikle üzerinde durduğumuz Dragon kanoları var. Bir kanonun içerisinde 20 kişi. 20 kişilik kanolarla yarışmalar, etkinlikler, festivaller yapabiliyorsunuz" diye konuştu.

Kano sporu maliyetli olduğunu da sözlerine ekleyen Derman, şunları kaydetti:

"Kulüpler malzemeleri ortaklaşa kullanabilir. Projeler yapılabilir. TÜBİTAK, BAKA, AB spor ile ilgili projelere destek veriyor. İlk etapta yapmamız gereken kesinlikle koordinasyon. Belediye, kaymakamlık, birlikler, kulüpler koordinasyona girebilirsek güzel projeler çıkarabiliriz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Herkes İçin Kano' Paneli Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement