Iğdır'da, "Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik" Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da, "Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik" Paneli Düzenlendi

Iğdır\'da, "Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik" Paneli Düzenlendi

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde 138 öğretmene, “Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik” konulu eğitim paneli düzenlendi.

11.03.2014 14:11

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde 138 öğretmene, "Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik" konulu eğitim paneli düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen panele; Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Meteoroloji İl Müdürü Zekeriyya Domaç ve öğretmenler katıldı.

Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde "Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik" konulu eğitim paneli düzenlendi. Panelde; ülkelerin sahip olduğu biyolojik çeşitlilik, genetik kaynaklar, geliştirilen yeni teknolojilerin de katkısıyla artan ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri sebebiyle stratejik bir önem kazandığı konularını kapsayan, yaşadığımız coğrafyadaki flora, fauna ve çeşitlilik hakkında farkındalık sağlamak amacıyla, öğrencilerin bilinçlendirmek ve zaman zaman eğitsel kollarda diğer faaliyetlerde bilgi vermesi amacıyla düzenlendiğini bildirildi.

Yrd. Doç. Dr. Mesude Figen Dönmez'in yönettiği panelde; Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik", fauna konusunda, Iğdır Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yusif Zeynalov "Ağrı Dağında Epidemik ve Endemik Flora" konusunda ise, Meteoroloji Mühendisi Emircan Özden, "İklim Değişimleri ve Hava Tahminleri" konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da, 'Ülkemizde ve İlimizde Biyoçeşitlilik' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement