İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Fırat-Dicle Alt Havzası Adıyaman Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

18.11.2015 16:27

Fırat- Dicle Alt Havzası Adıyaman Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Seminer Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Onur Kökçü, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kazancı, Havza Yönetimi ve Tahsisler Şube Müdürü Hayri Bostan, DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya ve ilgili kurum ve kuruluşların amirleri katıldı. Toplantıda, DSİ Şube Müdürü Kakan Kaya ve Havza Yönetimi ve Tahsisler Şube Müdürü Hayri Bostan tarafından Adıyaman'ın su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ile yapılması planlanan taşkın koruma, taşkınla mücadele, taşkın tesislerinin bakım ve onarım çalışmaları hakkında detaylı slayt sunumu yapıldı. Yapılan bilgilendirme ve sunumların ardından toplantıda bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, tüm canlıların hayatının devamı açısından suyun önemli ve yeri doldurulamaz bir kaynak olduğunu belirterek, "Su, 21. yüzyılın en stratejik kaynaklarından bir haline gelmiştir. Dünya suyunun yüzde 2,5 tatlı sudur. Bu açıdan yer üstü ve yeraltı su kaynaklarının korunması ve mevcut su kaynaklarının tasarruflu kullanılması gerekmektedir. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı, yeterli ve ulaşılabilir su kaynakları bırakmak için kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak el birliği ile hareket etmeliyiz. Su ve su kaynaklarının korunması yanında, küresel ısınma ile birlikte değişen iklim koşulları nedeniyle oluşabilecek su kaynaklı felaketin önüne geçilmesi içinde işbirliği kaçınılmazdır. Bugün İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantılarının ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının ilimiz için hedeflenen amaçlara hizmet edecek sonuçlar doğurmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı, soru cevap şeklinde sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement