İlkokul Arkadaşları, Neredeyse Yarım Asır Sonra Tekrar Buluştu - Son Dakika
Yerel

İlkokul Arkadaşları, Neredeyse Yarım Asır Sonra Tekrar Buluştu

İlkokul Arkadaşları, Neredeyse Yarım Asır Sonra Tekrar Buluştu

Antalya'da çocukluklarını aynı mahallede geçiren, ilkokulu birlikte okuyan 62 yaşındaki Ahmet Tatoğlu ve Mehmet Büyüktatlı, eğitim almak ve çalışmak için ayrıldıkları kente döndükten sonra huzurevinde tekrar bir araya geldi 46 yıl birbirine hasret kalan iki arkadaş, günlerini Muratpaşa Belediyesi Huzurevi'nde geçiriyor.

18.03.2014 11:17

YUSUF ŞAMİL KAHVECİ - Çocukluklarını aynı mahallede geçiren Ahmet Tatoğlu ve Mehmet Büyüktatlı, ayrıldıkları Antalya'da dönerek 46 yıl sonra huzurevinde buluştu.

Antalya'da aynı mahallede oturan 62 yaşlarındaki Ahmet Tatoğlu ve Mehmet Büyüktatlı, 1959 yılında İsmet İnönü İlkokulu'nda birlikte başladı ve birlikte tamamladı. Tatoğlu, liseyi İstanbul'da tamamladı ve çalışmak için Edirne'ye gitti. Büyüktatlı ise liseyi Antalya'da okuyarak üniversite eğitimi için İstanbul'da gitti ve çeşitli kurumlarda çalıştı.

Tatoğlu 1990 yılında, Büyüktatlı ise 10 yıl önce Antalya'ya döndü. Çocukluk arkadaşları, 1964 yılından bu yana 46 yıl aradan sonra Muratpaşa Belediyesi Huzurevi'nde 4 yıl önce tekrar bir araya geldi. İki arkadaş, günlerini eski anılarını yad ederek geçiriyor.

"Arkadaşlığımız kaldığı yerden devam ediyor"

Tatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulu 1964 yılında bitirdikten sonra İstanbul'da inşaat teknisyenliğini okuduğunu, daha sonra Edirne'ye çalışmaya gittiğini söyledi.

Antalya'ya 1990 yılında geri döndüğünü ifade eden Tatoğlu, 5 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra huzurevine yerleştiğini bildirdi.

Tatoğlu, Büyüktatlı'yı huzurevine girer girmez tanıdığını belirterek, "Mehmet beni görür görmez eşyalarıyla yanıma geldi. Ne kadar yaşlansak da simalarımızı unutmadık. Aynı sokakta yıllarca oynadık, çocukluğumuz birlikte geçti. Yıllardır birbirimizden haber almamıştık. Burada arkadaşlığımız kaldığı yerden devam ediyor" dedi.

Büyüktatlı ise liseyi Antalya'da okuduktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a yerleştiğini söyledi. 1975 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu'nda çalışmaya başladığını kaydeden Büyüktatlı, daha sonra bazı gazetelerde çalıştığını anlattı.

Eşinden ayrıldıktan sonra 2004 yılında Antalya'ya yerleştiğini dile getiren Büyüktatlı, annesinin vefatının ardından 2010'da huzurevine yerleştiğini söyledi.

Huzurevinde görür görmez arkadaşıyla birbirine sarıldıklarını ifade eden Büyüktatlı, "Huzurevinde huzur bulmaya geldik ve huzuru bulduk. Ahmet ile eski günlerdeki gibi birlikte oturup birlikte kalkıyoruz. Eski mahallemizi ve dostlarımızı ziyaret ediyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlkokul Arkadaşları, Neredeyse Yarım Asır Sonra Tekrar Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement