İmo Diyarbakır Şubesi'nden Torba Kanun Tepkisi - Son Dakika
Yerel

İmo Diyarbakır Şubesi'nden Torba Kanun Tepkisi

İmo Diyarbakır Şubesi\'nden Torba Kanun Tepkisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, TMMOB'un yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrini öngören önergeye tepki gösterdi.

10.07.2013 15:50

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, TMMOB'un yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrini öngören önergeye tepki gösterdi.

Kapan, TMMOB'un yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrini öngören önergeye ilişkin şube binasında düzenlenen basın toplantısında, dün gece Torba Yasanın içine koyulan ve geçirilen bir maddeyle, TMMOB'a bağlı meslek odalarının vize ve plan yetkilerinin gasp edildiğini savundu.

"TMMOB'un kamu adına denetleme yetkisini ve gelirlerini müsadereyi andıran bir biçimde el konulması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir müdürlüğe devredilmesiyle, aslında TMMOB'un Gezi Parkı'ndaki muhalefetinden intikam alınmaya çalışılmaktadır" diyen Kapan, Türkiye'de kentsel dönüşümden, kamu adına denetim görevi üstlenen, ormanlar, kıyılar, yeşil alanlar, doğal ve yapılı çevrede, tarihi kentlerde tahribata yol açan değişiklikleri yargıya taşıyarak, birçoğunda doğa, çevre, kent ve insan sağlığı adına durdurma kararları aldıranın, meslek odaları ve çatı örgütü TMMOB olduğunu belirtti.

Hükümetin, TMMOB'a ve bağlı odalarını cezalandırmak istediğini iddia eden Kapan, şöyle devam etti:

"Hükümet, kendi kararlarına muhalefet eden, onu durdurmaya çalışan kamuya ait tüm yetkileri kullanmak, her istediğini yapabilmek amacıyla aslından tüm kurum ve kuruluşların yapısını değiştirmeyi uzun süredir önüne hedef olarak koymuştur. Sıra TMMOB'a gelmiştir. Hükümetin bu tutumuna karşı mücadele etmek hem topluma hem de tarihimize karşı boynumuzun borcudur. Yüzde 51'lik çoğunluğa sahip olmasından dolayı her istediğimi yaparım anlayışına sahip olan AKP hükümetine son sözümüz şudur: Aldığınız kararı tanımıyoruz. TMMOB'u ve odalarını size yedirmeyeceğiz, teslim etmeyeceğiz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmo Diyarbakır Şubesi'nden Torba Kanun Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement