İncirliova'nın Köyleri Rengarenk Olmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

İncirliova'nın Köyleri Rengarenk Olmaya Başladı

İncirliova\'nın Köyleri Rengarenk Olmaya Başladı

İncirliova Dereağzı ve Arzular köylerinde gerçekleştirilen nergis sümbül soğan dikimleri sonucunda ilk çiçeklenmeler başladı.

15.03.2014 09:28  Güncelleme: 09:24

İncirliova Dereağzı ve Arzular köylerinde gerçekleştirilen nergis sümbül soğan dikimleri sonucunda ilk çiçeklenmeler başladı.

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Dereağzı ve Arzular köylerinde demonstrasyon amaçlı nergis ve sümbül çiçeği yetiştiriciliği için dikimi yapılan çiçek soğanları yaklaşık yüzde 70 oranında çıkış yaptı.

İncirliova Dereağzı Köyünde Mefaret Figan'ın ve Arzular Köyünde Ali Toktaş'ın bahçelerinde 8 Ekim 2013 tarihinde yapılan çiçek soğanı dikimleri ilk çıkışları ile köyleri renklendirdi.

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz'ın katılımıyla demonstrasyon bahçeleri gezilirken iki çiftçinin de bahçelerindeki bahar görüntüsünden ve çıkışlardan oldukça memnun oldukları gözlendi. Köylerde yaşayan ve çiçekçiliğe ilgi duyan çiftçilerin projenin geniş kapsamlı devam edilmesi isteklerine karşılık olarak Yılmaz, "İleriki dönemde yapılacak çalışmalarda daha fazla çiftçinin talepleri karşılanacak. Mersin'den getirilen çiçek soğanlarının ilçemizin iklim ve toprak yapısına uyum sağlayarak maksimum düzeyde çiçeklenme sağlaması bizi oldukça memnun etti. Ayrıca Aydın Valiliğinin 'Aydın Badem Açacak' projesi kapsamında Dereağzı Köyünde dikimi gerçekleştirilen badem fidanlarının da kontrolleri yaparak badem fidanlarının genelinde filizlenmeye başladığını gördük" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliova'nın Köyleri Rengarenk Olmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement