İnsan Hakları Konferansında Çalışma Hayatındaki Sıkıntılar Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

İnsan Hakları Konferansında Çalışma Hayatındaki Sıkıntılar Anlatıldı

İnsan Hakları Konferansında Çalışma Hayatındaki Sıkıntılar Anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davuthan Günaydın tarafından, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu yararına çalışan derneklere ve ilk ve orta öğretim okullarında görev yapan rehber öğretmenlere “İnsan Hakları” konulu konferans verildi.

10.12.2015 16:48

Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davuthan Günaydın tarafından, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu yararına çalışan derneklere ve ilk ve orta öğretim okullarında görev yapan rehber öğretmenlere "İnsan Hakları" konulu konferans verildi.

İl Milli Eğitim Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve haklarının ağırlıklı olarak anlatıldığı konferansa, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, il genelinde görev yapan rehber öğretmenleri, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu yararına çalışan dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İnsan Hakları konulu konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Davuthan Günaydın, "İnsan hakkı çok geniş bir kavram. Bu temel haklardan sıkça bahsediliyor. Ben bugün insan için en az yaşam hakkı kadar değerli olan çalışma hakkından bahsedeceğim. Uluslararası çalışma örgütünün de üzerine araştırmalar yaptığı 'insana yakışır iş' kavramı üzerinde duracağım. Özellikle Türkiye, iş haklarının ihlali konusunda maalesef ki dünya üzerinde başı çeken ülkeler arasında. Yapılan araştırmalara göre, her 3 kişiden 1'İ sosyal güvencesi olmadan çalıştırılıyor. Türkiye'de çocuk işçilerin de çok fazla olduğunu söylemek mümkün. Ülkemizde zorunlu eğitim 12 yıl, yani bir çocuğun 18 yaşına kadar okuması mecburi. Ancak bu nasıl bir ironidir ki, yasada 18 yaşının altındaki çocukların çalışma hayatıyla ilgili de maddeler var" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnsan Hakları Konferansında Çalışma Hayatındaki Sıkıntılar Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement