İşadamı Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi'nde Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

İşadamı Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi'nde Konferans Verdi

İşadamı Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi\'nde Konferans Verdi

İşadamı Ali Kütük, “Adıyaman İçin İşbirliği Güç Birliği Sempozyumu” kapsamında Adıyaman Üniversitesi’nde “Başarının Sırrı” konulu bir konferans verdi.

27.05.2014 19:58

İşadamı Ali Kütük, "Adıyaman İçin İşbirliği Güç Birliği Sempozyumu" kapsamında Adıyaman Üniversitesi'nde "Başarının Sırrı" konulu bir konferans verdi.

İşadamı Ali Kütük konferansında, Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesi Kirazlı Köyünden 14 yaşında anne ve babasından izin alarak gittiği İstanbul'da fırın küreği çıraklığı ile başlayan ve günümüzde mermercilik sektörünün Türkiye'deki köklü ve öncü firmalarından birinin sahibi olmasına kadar giden hayat serüvenini anlattı. Uzun yıllara dayanan tecrübesini katılımcılarla paylaşan Ali Kütük, Adıyaman'ın fakir bir yer olmaması gerektiğinin altını çizerek şunları ifade etti: "Adıyaman topraklarıyla, arazi yapısıyla, sahip olduğu mermer hazinesiyle fakir bir memleket olmamalıdır. O dağlar bitmez. O mermer ocakları bitmez. 20 yıl bitmez. 30 yıl bitmez. Adıyaman'da büyük bir hazine var. Bu hazinenin, bu mermerin kıymetini bilin. Adıyaman'da bir Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması gerekiyor. Eğer Organize Sanayi kurulursa mermercilik sektörü daha da ilerilere gidebilecektir. Mermer milyonlarca yıl önce oluşmuştur ve hiçbir zaman değerini kaybetmemektedir. Değerini her zaman muhafaza etmektedir. Adıyaman'da mermer hazinesi var. Ayrıca bu toprakların ve sahip olduğu güzelliklerin sayesinde Adıyaman gelecek vaat etmektedir" dedi.

Konferansın akabinde Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kütük'e teşekkür ederek, üniversitenin anı tabağını takdim etti. Konferans sonrası Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi'nde başarılı çalışmaların yapıldığını kaydederek, Adıyaman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen "Adıyaman İçin İşbirliği Güç Birliği Sempozyumu"nun Adıyaman'a ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Gönüllü ise, işadamı Ali Kütük'e teşekkür ederek, Adıyaman'ın simgelerinden Cendere Köprüsü maketi takdim etti. Türkiye'de mermer sektöründe önemli başarılara imza atan Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Mermerciler Derneği yöneticileri ile birlikte Adıyaman'daki mermer ocaklarını gezdi. Mermer ocakları gezisiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Ali Kütük, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin son yıllarda Türkiye mermer üretiminde büyük bir paya sahip olmaya başladığını, Adıyaman'ın ise mermer olarak işletilmek için uygun özelliklere sahip uzun yıllar kullanılsa da tükenmeyecek önemli bir rezervi barındırdığını belirtti. Kütük, "Adıyaman'ın sahip olduğu mermer potansiyeli büyük bir fırsattır. Sanayici ve girişimciler bu sektörde yatırım yapsınlar. Böylece yapılacak yatırımların Adıyaman'a hem katma değer hem de istihdam anlamında olumlu etkileri olacaktır. Eğer bu sektör gelişirse gelecekte Adıyaman'ın ekonomisine en büyük katkıyı Mermercilik sektörü yapacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşadamı Ali Kütük, Adıyaman Üniversitesi'nde Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement