İsmet İnönü ve Kubilay Gökçebey'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

İsmet İnönü ve Kubilay Gökçebey'de Anıldı

İsmet İnönü ve Kubilay Gökçebey\'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 83 yıl önce Menemen'de şehit edilen Kubilay, Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde törenle anıldı.

25.12.2013 15:49

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 83 yıl önce Menemen'de şehit edilen Kubilay, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde törenle anıldı. Anma törenine; Gökçebey Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan, CHP İlçe Başkanı Vural Cebeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Hasan Oktay, partililer ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtı önünde düzenlenen anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İsmet İnönü'nün ölümünün 40. yılı ve Kubilay'ı anma töreninde konuşan CHP Gökçebey İlçe Başkanı Vural Cebeci, şunları söyledi: "Bugün burada İzmir'in Menemen ilçesinde 83 yıl önce şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay ve aramızdan ayrılan Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü anmak için toplanmış bulunuyoruz. 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz, kurulduğu tarihten itibaren yer yer engeller yaşamıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında karşılaştığı ilk olaylardan biri de Menemen'de gerici ayaklanması olmuştur. Bu zihniyet devam etmektedir. O zamanlarda olduğu gibi bu zamanda da varlıklarını sürdürmektedirler. Son yıllarda güçlenmişlerdir. Şehit Kubilay rahat uyusun, Cumhuriyeti koruyan kişiler görev başındadır."

ADD Gökçebey Şubesi Başkanı Hasan Oktay da, Kubilay, İzmir'in Menemen ilçesinde yedek subay olarak görevini yaparken 23 Aralık 1939 da bir gurubun ayaklanması olduğunu belirterek "Kubilay görev yaptığı sırada silahlı kişilerce vurulur. Yaralanan Kubilay cami avlusuna sığınır ve orada Derviş Mehmet tarafından başı kesilerek bir değneğe bağlanır. Bıraktığın emanetin bekçisiyiz" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsmet İnönü ve Kubilay Gökçebey'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement