İsmetpaşalı Semazenler Büyüledi - Son Dakika
Yerel

İsmetpaşalı Semazenler Büyüledi

İsmetpaşalı Semazenler Büyüledi

Düzce İsmetpaşa İlkokulu öğrencileri Semazen gösterileri ile büyüledi.

01.03.2014 11:23

Düzce İsmetpaşa İlkokulu öğrencileri Semazen gösterileri ile büyüledi. Değerler eğitimi kapsamında Sevgi temasını işleyen 2-A sınıfı öğrencileri Sema gösterilerini sundu.

Gösteri öncesinde Mevlana hakkında bilgilerin verildiği programa veliler de yoğun ilgi gösterdi ve bol bol alkışladı. Gösterilerine sınıf öğretmenleri Meral Yılmaz Kaya ile hazırlanan ve büyük beğeni toplayan öğrenciler Mevlana'nın güzel sözlerini ellerini de pankartlarla taşıdı.

Sınıf öğrencilerinden Mustafa Serhat Süme ve Ceren Aydın Mevlana hakkında yaptığı sunumda "13. Yüzyılda yaşamış ama eserleri ile çağları aşmış bir Sufi olan Mevlana 'Gel ne olursan gel' dizelerine yandığı üzere insanlar arasında herhangi bir ayırım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır" bilgisini verdiler.

Gösterinin ardından konuşan Düzce İsmetpaşa İlköğretim'Okulu Müdürü Arif Önemli, çocuklara sevgi ve saygıyı en iyi şekilde öğretmek istediklerine dikkat çekti. Önemli, "Okulumuzda bu yıl başlatmış olduğumuz Değerler Eğitimi kapsamında bu ay ki konumuz saygıydı ve bu saygıyı da en güzel şekilde nasıl işleyebiliriz diye düşünürken tabi ki Mevlana bu noktada bizim değerimiz, büyüğümüz olarak çocuklarımıza mesnevi gösterisi olarak saygı noktasında bir etkinlik yapıldı. İzlediğiniz gibi hepimiz gördük müthiş bir gösteri oldu. Aylarca süren emek bugün meyvelerini verdi. 2-A sınıfı çocuklarımızı Meral Öğretmenimizi tebrik ediyorum. Bizi Konya'lara kadar götürdüler diyebilirim. Bu şekilde çocuklarımıza değerlerimizi en iyi şekilde yansıtmak istiyoruz" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsmetpaşalı Semazenler Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement