İstanbul Valisi Mutlu, İlkadım'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Valisi Mutlu, İlkadım'a Hayran Kaldı

İstanbul Valisi Mutlu, İlkadım\'a Hayran Kaldı

Samsun Tanıtım Günleri’nde İlkadım Belediyesi standını gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İlkadım’ın tarihi ve kültürel yapısı itibariyle ilçeye olan hayranlığını dile getirdi.

15.03.2014 11:54

Samsun Tanıtım Günleri'nde İlkadım Belediyesi standını gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İlkadım'ın tarihi ve kültürel yapısı itibariyle ilçeye olan hayranlığını dile getirdi.

İstanbul Eyüp Feshane'de 13-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen Samsun Tanıtım Günlerine katılan İlkadım Belediyesi standına ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ziyaret ettiği İlkadım Belediyesi standında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır'dan İlkadım ilçesi hakkında bilgiler aldı.

İlkadım ilçesinin adını nereden aldığını soran İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Samsun'un Cumhuriyet tarihindeki önemine dikkat çekti. Mutlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı yerden ismini alan İlkadım ilçesinin tarihi bakımından önemli bir yer tutmasının hem İlkadım hem de Samsun için önemli olduğuna vurgu yaptı.

"KÖKLÜ BİR MAZİMİZ VAR"

Samsun ve İlkadım İlçesi hakkında Vali Mutlu'ya ilçenin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, "Samsun içinde metropol bir kent hüviyetine sahip İlkadım ilçesi tarihi ve kültürel yapılarının en güzel örneklerini bünyesinde barındırmaktadır. Eski Samsun evleri, müzeler, tarihi çarşılar, oteller ve camilerin bulunduğu tarihi ve kültürel yapılar İlkadım ilçemizdedir. Samsun denilince akla İlkadım akla gelmektedir" dedi.

Samsun'un kültürel ve sanatsal manada Ülke genelinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İlkadım Belediyesi Kültür ve Oktay Çakır, mazisi büyük Samsun'un tanınmış birçok sanatçıyı Türkiye'ye kazandırdığını ifade etti.

ÖLMEZ, İLKADIM STANDINA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Borsan Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun Tanıtım Günlerine katılan İlkadım Belediyesi standına övgü yağdırdı. Haber Medya Gurup olarak Samsun Tanıtım Günleri'ne katıldıklarını ifade eden Adnan Ölmez, her yıl düzenli olarak yapılan Samsun Tanıtım Günleri'nin İstanbullu Samsunluların buluşma mekanı olduğunu vurguladı.

İlkadım Belediyesi'nin tanıtım günlerine oldukça iyi hazırlandığını ifade eden Ölmez, tanıtım günlerine görselliği ile iyi bir hazırlık yapmasından dolayı İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır'ı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın nezdinde kutladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul Valisi Mutlu, İlkadım'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement