İstasyon Köprüsü Yıkımına Başlandı - Son Dakika
Yerel

İstasyon Köprüsü Yıkımına Başlandı

İstasyon Köprüsü Yıkımına Başlandı

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi ve Eskişehir Gar geçişi altyapı inşaatı kapsamında İstasyon Köprüsü'nün yıkılması çalışmalarına parça parça başlandı.

19.09.2013 16:45

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi ve Eskişehir Gar geçişi altyapı inşaatı kapsamında İstasyon Köprüsü'nün yıkılması çalışmalarına parça parça başlandı.

İlk etapta tramvayın geçmediği bölümde asfalt söküm çalışması yapılıyor. Yeni tramvay hattı yapılıncaya kadar köprüdeki tramvay yolu açık bırakıldı. Köprünün yıkım çalışmaları ve yeni tramvay hattı nedeniyle bazı caddelerin trafiğe kapatılması üzerine trafik adeta alt üst oldu. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi bölgesindeki yollar araç trafiğini kaldıramaz hale geldi. Uzun kuyruklar oluştururken vatandaşlar özellikle ambulans geçişlerinin adeta yapılamadığını dile getirdi.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'nün, yürütülen Ankara - İstanbul Hızlı Tren Projesi ve Eskişehir Gar geçişi altyapı inşaatı kapsamında İstasyon Köprüsü'nün yıkılması Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunca incelenip karara bağlanmasından sonra 19 Eylül'den itibaren, İsmet İnönü-1 Caddesi'nin Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nden Fabrikalar Sokağa doğru Tepebaşı gidiş istikameti 3 ay boyunca trafiğe kapatıldı.

Otogar - SGK hattı Estram tramvay seferlerinin aksamaması için, ESPARK AVM girişinden Siloönü Sokak arasında geçici tramvay yolu yapılarak, köprü yıkımının başlaması ile tramvay seferlerinin bu geçici yoldan devam etmesi için çalışmalar yoğunlaştı. Ayrıca, İsmet İnönü-1 Caddesi'nin Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi kesişimi ile Fabrikalar Sokak arasında kalan kısmı da trafiğe kapatıldı.

Trafiğe kapatılan alanda Cengiz Topel Caddesiyle kesişen sokaklar da trafiğe kapatıldı. Bu çalışmalar kapsamında, İsmet İnönü-1 Caddesi'nin bu süre zarfında Siloönü Sokak üzerinde, her iki yönde araçların durması ve park etmesi yasaklandı. Yolların kapanması üzerine bölgede araç trafiği sürücüleri adeta çıldırdı. Alternatif yollar arayan sürücüler, Eskişehir'e neden yeni ana yollar yapılmadığını sorarak, "Şehir merkezinde araç trafiğinin yoğun olduğu caddeler kapatılırken bunların yerine yeni ana yollar ve alt-üst geçitler yapılmaması bugünkü karmaşaya neden oldu. Her geçen gün araç sayısını artarken şehir merkezinde ve ana kavşaklarda geçitler yapılmadı" diye tepki gösterdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstasyon Köprüsü Yıkımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement