Kamu-Sen'den Terör Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen'den Terör Tepkisi

Kamu-Sen\'den Terör Tepkisi

Antalya'da Kamu-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri düzenledikleri basın toplantısı ile son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etti.

23.08.2012 16:23

Antalya'da Kamu-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri düzenledikleri basın toplantısı ile son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etti.

Türk Sağlık- Sen Antalya Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kamu Sen İl Temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, her gün şehit haberlerinin gelmesini ve Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını kaydetti. Terörü ve destekçilerini kınadıklarını ifade eden Yılmaz, ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini, kardeşlik duygularının bitirilemeyeceğinin altını çizdi. Yılmaz, yıllardır terör örgütü mensuplarına gösterilen hoşgörü sonucunda, bu sürecin sivil vatandaşlara saldırı yapılmasına kadar vardığını kaydetti.

"Birkaç gün önce tüm Türkiye'nin gözü önünde, bizzat TBMM üyeleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyeleri, buradan aldıkları güç ve malum çevrelerin verdiği destekle eylemlerini arttırmıştır" diyen Yılmaz, "Gaziantep'teki bu saldırılar, bugüne kadar teröristle mücadele yerine müzakere yapan anlayışın gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Terörle mücadele, uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalıdır" diye konuştu.

Terörü yok etmek için alınacak olan ekonomik ve sosyal tedbirlerin sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Yılmaz, "Milletin doğru yerde ve doğru zamanda göstereceği tepki ve ortaya koyacağı dayanışma; sivil vatandaşlarımıza ve askerimize pusu kuran hainlerin planlarının başlarının geçmesine yetecektir" dedi.

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Nuri Ünal ise terör örgütünün bağlarının koparılmasının gerektiği işaret ederek, "Devlet yetkililerinden bir tepki bekliyoruz. Bunu halktan beklemek yanlış olur. İnsanlar patlama noktasına geldi. Bir devlet, öç almaz ama cezalandırır. Kamu- Sen olarak flamalar kullanmayacağız ve sokağa dökülmeyeceğiz. Fakat bireysel mütekabiliyet esasına göre gerekeni yaparız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen'den Terör Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement