Kargı Belediye Başkanı Akpınar Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Kargı Belediye Başkanı Akpınar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kargı Belediye Başkanı Akpınar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çorum'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar son yolculuğuna uğurlandı.

29.06.2013 22:30

Çorum'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar son yolculuğuna uğurlandı.

Kargı Belediyesi önünde Ahmet Hamdi Akpınar için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu milletvekili İdris Naim Şahin, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Rize Valisi Nurullah Çakır, eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy, eski AK Parti Çorum milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Kargı Kaymakamı Hakan Engin, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, ilçe ve belede belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Dil susacak yüreğimizden gelen dualarla Ahmet başkanımızı ebedi istiratgahına uğurlayacağız O siyaseti hizmet olarak gören ve hizmet anlamında Kargı'ya unutulmaz hizmetler yapan, halkın teveccühünü kazanan bir yol arkadaşımızdı. İnsan olarak onun gösterdiği dostluk, bir siyasetçi olarak duyduğu Kargı aşkıyla projelerini hayata geçirirken bizi de bu coşkusuna ortak ederek heyecanlandırması onun unutulmayacak meziyetlerdendir" dedi.

Vali Sabri Başköy ise, merhum belediye başkanı Ahmet Hamdi Akpınar bir yıldır yakın bir şekilde çalıştıklarını dile getirerek, "Doğduğu toprağı, şehri bu kadar seven bir insan görmedim. Kargı aşığıydı. Çok pratikti. Allah ailesine sabır versin, Kargı halkının, Çorum halkının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Ordu milletvekili İdris Naim Şahin ise, Kargı aşığı güzel bir insanı son yolculuğuna uğurlamak üzere bir araya geldiklerini dile getirerek, "Her şey yüce yaratanın kader planında gerçekleşiyor. Allah'ına inanan Allah'ın yarattığı kullarına varlık alemine saygı duyan bir insanı bugün yolcu ediyoruz. Bu şehir bu şehir insanı için bu toprak için hizmeti kendine şiar edinmiş bir insandı. Her nefis ölümü tadacak. Ama ölümünde bir ihtişamı, hatırda kalanı olması ayrı bir büyüklük ve güzelliktir. Ahmet başkanı 5-6 yıl önce tanıma fırsatı buldum. Kargı heyecanına hep tanık oldum. Kargı onun gayretiyle daha güzel mutlu, bir şehir haline geldi. Ayağının değmediği bir sokak, kaldırım yolunun düşmediği bir köy elini sıkmadığı bir insan kalmamıştır. Hepimizi kederliyiz, üzüntülüyüz isyankar değiliz. Hayıtımızı birbirimizi kırmadan üzmeden birbirime saygı ile sadakatle samimiyetle yaşarsak vefatımızda bugün ki gibi güzel olur. Çorum halkının başı sağolsun" diye konuştu.

Akpınar'ın cenazesi Mihrihatun Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenin ardından protkol üyeleri Akpınar ailesinin evini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kargı Belediye Başkanı Akpınar Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement