Kartepe'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Gaziler Günü Kutlandı

Kartepe\'de Gaziler Günü Kutlandı

Kartepe ilçesinde Gaziler Günü Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2013 13:21

Kartepe ilçesinde Gaziler Günü Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül'de kutlanan Gaziler Günü Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl 92'ncisi yıldönümü kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü törenlerine Kaymakam Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Sever, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Türkiye Malül Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şubesi adına Elaattin Varol, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

İlçe protokolünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ardından saygı duruşu bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türkiye Malül Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şubesi adına Elaattin Varol, "Dün olduğu gibi bugünde de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gaziliğin devlet, millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik ünvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği ifadelerle de yer almıştır. Gazi Atatürk'ün sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gururu ve teminatıdır. Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Bugünde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim" dedi.

Dürdane Özdilek Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Sena Yıldız'ın okuduğu "Yaşasın Kahraman Gazi" adlı şiir ardından tören sona erdi. Tören sonunda Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da Varol nezlinde tüm gazilerin gününü kutladığı mesajında, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna şehit ve gazilerimizin vatan savunması için verdiği mücadeleler asla unutulmamalıdır. Bu mücadelelerden birisi olan Sakarya Zaferi'nden sonra 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verdiği günü, Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Yüce Türk milleti ve devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağını canları pahasına savunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize de sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement