'Kaygıyı Geçtim, Mesleği Seçtim' Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

'Kaygıyı Geçtim, Mesleği Seçtim' Projesi Başladı

\'Kaygıyı Geçtim, Mesleği Seçtim\' Projesi Başladı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Kaygıyı geçtim, mesleği seçtim' adlı proje basın toplantısıyla tanıtıldı.

13.04.2012 11:24

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Kaygıyı geçtim, mesleği seçtim' adlı proje basın toplantısıyla tanıtıldı.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine meslekler hakkında bilgi vererek, geleceklerine yön vermelerine katkı sağlamayı amaçlayan proje öğretmen evinde düzenlenen toplantıyla başladı. Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve projede görev alacak personel toplantıya katıldı. Şube Müdürü Ali Çalışır, slayt eşliğinde proje ile ilgili bilgi verdi.

Ali Çalışır, öğrencilerin koyduğu hedefe ulaşabilmesi, istediği, sevdiği, ilgi ve yeteneklerine uygun tercih yapabilmeleri, beklenen neticelere ulaşmak için aile ve çocuk arasındaki gerekli iletişimin kurulması, rehber öğretmen tarafından öğrenciye ve ailesine meslekler hakkında bilgi verileceğini söyledi.

Projenin tüm resmi ve özel ilköğretim ve ortaöğretim okulları, dershaneler, öğrenci ve velileri kapsadığını anlatan Çalışır, "Seminerler ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ve velilerine, ortaöğretim okulları 12. sınıf öğrenci ve velilerine grup olarak kendi okullarında verilecek" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise Adıyaman'da eğitimin verilerini vererek, 687 okul, 4 bin 97 derslik, 140 bin 851 öğrenci ve 7 bin 336 öğretmen ile eğitimin devam ettiğini söyledi.

Hedeflerinin Bakanlığın talimatı doğrultusunda derslik sayısını artırmak olduğunu vurgulayan Seyfi Özkan, eğitim seviyesinin yükseltilmesi için öncelikli olarak okul müdürlerini hizmet içi bir eğitime alacaklarını ifade etti.

Vali Ramazan Sodan ise, son 3-4 yıl içerisinde derslik sayısının artması noktasında önemli gelişmeler yaşandığını fakat bunun yeterli olmadığını belirterek, yeni projeler oluşturarak eğitimde gelişmeyi gaye edindiklerini sözlerine ekledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kaygıyı Geçtim, Mesleği Seçtim' Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement