Kaymakam Kaya'dan Kas Erimesi Hastası Kardeşlere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Kaya'dan Kas Erimesi Hastası Kardeşlere Ziyaret

Kaymakam Kaya\'dan Kas Erimesi Hastası Kardeşlere Ziyaret

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Taşüstü köyünde kas erimesi hastası kızına bakmaya çalışan babaya Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya sahip çıktı.

12.12.2013 14:53

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Taşüstü köyünde kas erimesi hastası kızına bakmaya çalışan babaya Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya sahip çıktı.

22 yaşındaki kızı Hülya Aktaş'ın 7 yıldır yatalak kalmasıyla zor günler geçiren baba M. Sani Aktaş'ın yardımına Kaymakam Çağlayan Kaya koştu. Bir çocuğunu da kas erimesi hastalığı yüzünden kaybettiğini ifade eden baba M. Sani Aktaş, "22 yaşında olan kız çocuğum Hülya Aktaş bu hastalığa yakalandığı zaman Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Van'dan da İstanbul Çerrahpaşa ve Çapa hastanelerine götürdüm. Bir çaresini bulmadım. Bende çocuklarımı tekrar köye getirdim. Hülya'nın durumu kötü olunca Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne götürdüm, burada 5 ay yoğun bakımda kaldı. Yemek yiyemiyordu. Boğazından ameliyat yaptılar. Şimdi ise mamayla besleniyor. Ancak solunum cihazına bağlı, bu cihaz ise elektrikle çalışıyor. Elektrik gittiği zaman kendi imkanlarımla almış olduğum jeneratörle elektrik sağlıyoruz" dedi.

Jeneratörün benzin ile çalıştığını belirten Aktaş, "Öyle zaman oluyor ki elektrikler gittiğinde 24 saat gelmemektedir. Jeneratöre benzin almakta zorlanıyorum. 2012 yılında 18 yaşındaki Yasin isminde olan çocuğumu da bu hastalıktan kaybettim. Şu anda 7 yaşında olan Songül kızım da bu hastalığa yakalandı. Eğer bu hastalığa dünyanın neresinde çare bulunulursa çocuğumla beraber giderim. Kaymakam beyin aniden evimize bir misafir olarak gelmesi inanın aile fertlerimizi memnun etti. Allah kaymakamdan razı olsun. Hasta olan çocuklarımın evde bakımları devlet tarafından yapılıyor. Allah devletimizi var etsin" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya ise, Taşüstü köyüne giderek yatağa mahkum olan genç kızı ziyaret ettiğini belirterek, "Hastanın babasından çocuklarının hastalığıyla ilgili bilgi aldım. 2012 yılında kemik erimesi hastalığından 18 yaşında Yasin ismindeki çocuğunu kaybettiğini, şu anda 22 yaşında yatağa mahkum olan kız çocuğu olduğunu öğrendim. Ayrıca aynı hastalığa yeni yakalanan 7 yaşında Songül isminde bir kız çocuğu da var. Kaymakamlık olarak kas erimesi hastalığına yakalanan Songül için arkadaşım Esat Başaran ile görüştüm. Hastaların durumlarıyla ilgili doktor arkadaşımızı bilgilendirdik. Songül kardeşimiz bu hastalığa yeni yakalandığı için tedavisinin mümkün olabileceğini söyledi. İnşallah karşıdan çocuğumuzun tedavisi için hayırlı cevabı alırsak kaymakamlık olarak tedaviye göndereceğiz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Kaya'dan Kas Erimesi Hastası Kardeşlere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement