Kaymakam Kubilay Engelliler Evi'ne Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Kubilay Engelliler Evi'ne Hayran Kaldı

Kaymakam Kubilay Engelliler Evi\'ne Hayran Kaldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde göreve başlayan Kaymakam Metin Kubilay, hayırlı olsun ziyaretlerinin ardından ilk iadeyi ziyaretini Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne yaptı.

04.09.2013 10:28

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde göreve başlayan Kaymakam Metin Kubilay, hayırlı olsun ziyaretlerinin ardından ilk iadeyi ziyaretini Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne yaptı.

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne ilk ziyaretini gerçekleştiren Kaymakam Metin Kubilay'a eşi Fisün Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile eşi Nuran Ertem de eşlik etti.

Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan ve bir süre önce Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin de taşındığı Engelli Yaşam Evi'ni baştan sona dolaştı. Bodrum kattan başlayarak, 5. kata kadar tek tek bütün binayı dolaşan Kaymakam Metin Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya'dan bilgi aldı.

Engelli Yaşam Evi'ni ve fonksiyonlarını Kaymakam Metin Kubilay'a anlatan Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engelliler olarak beklentilerine karşılık bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özellikle Çerkezköy Belediyesi'nin Engelli Yaşam Evi'ni yaparak engellilerin önünü açtığını dile getiren Çetinkaya, binada bulunan konferans salonu ve sosyal donatıları tüm Çerkezköy'ün kullanımına açtıklarını belirtti. Düzenledikleri sosyal etkinlikler ve bundan sonra düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili bilgiler veren Çetinkaya, engellilerin kendilerini geliştirmesi için el sanatları, bilgisayar ve benzeri kurslar açacaklarını da kaydetti. Fizik tedavi katını dolaştıran Çetinkaya, burada bulunan havuz, masaj salonu ve diğer donatılar hakkında tek tek bilgi verdi. Kaymakam Metin Kubilay, merkezde eğitim verecek uzmanların olup olmadığını sordu. Bu konuda her zaman destek olacaklarını söyleyen Çetinkaya, "Bizden ne talep ederse her zaman yardıma hazırız."dedi.

Kurslarla ilgili Halk Eğitimi Merkezi'nin Türkiye Sakatlar Derneği'ne destek vermesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yalçın Memiş'e talimat veren Kaymakam Metin Kubilay, yapılacak çalışmalara destek olunmasını istedi.

Yaşam Evi'nden çok etkilendiğini söyleyen Kaymakam Kubilay, "Engelli Yaşam Evi'ni bodrum katından başlayarak, çok amaçlı salonuna kadar gezdik. Başta Belediye Başkanımıza böyle bir yer Çerkezköy'e kazandırdığı için teşekkür ediyorum ve ayrıca tebrik ediyorum. Tüm Türkiye'ye duyurulması gereken bir yer, bir model olduğunu düşünüyorum. En son katta olan misafirhaneden özellikle etkilendiğimi belirtmek isterim. Misafirhane çok iyi bir yer olmuş. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli olmak öğrenmeye ve gelişmeye engel değil. El ele engelleri aşacağız. Ayrıca birçok vatandaşımızın, bir takım kurumların, fabrikaların ve ayrıca gönüllülerin de buraya katkıda bulunduğunu öğrendik. Bugüne kadar çalıştığımız tüm yerlerde böyle bir yer görmedim. Hatta illerde dahi görmedik. Yine Belediyemizin katkılarıyla engellilerimizin Karadeniz turu yaptığını öğrendik. Tekrar herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. El birliğiyle buraları daha ileri götüreceğiz. Bizim üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızdan herkes emin olabilir"dedi.

Kaymakam Kubilay'ın Çerkezköy'e ve engellilere kazandırdığı bina nedeniyle teşekkür ettiği Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'de ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede engellilere bir kez daha destek çıktı. Engellilerin kimseden bir yardım, destek talebinde bulunmadığını özellikle önlerinin açılmasını istediklerini söyleyen Ertem, "Engelliler aslında kimseden bir şey istemiyor. Onların tek istediği önlerinin açılması. Bizde bunu yaptık. Aileler daha önce evden dışarı engellileri çıkarmıyordu. Şimdi Engelliler Derneği'nin çalışmalarıyla hepsi rahatlıkla dışarı çıkıyor. Biz bu tesisi yaptık. Bundan sonrası kamu kurumlarının yetkililerine, sizlere, sivil toplum örgütlerine görev düşüyor. Proje üretip engellilerle birlikte yapacaklar. Simit satmalarını sağladık. Şimdi evden çıkamazken, kendi paralarını kendileri kazanıyor. Bunun zevki başka şeyde yok" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Kubilay Engelliler Evi'ne Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement