Kdz. Ereğli'de 'Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de 'Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler' Konulu Konferans Düzenlendi

Kdz. Ereğli\'de \'Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler\' Konulu Konferans Düzenlendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 'Toplumsal Hayata katkıları açısından Camiler' konulu konferans düzenlendi.

06.10.2012 15:57

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 'Toplumsal Hayata katkıları açısından Camiler' konulu konferans düzenlendi.

Gülüç Anadolu Otel'de düzenlenen konferansa Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Kdz. Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman 'Toplumsal Hayata katkıları açısından Camiler' konferansında caminin önemi, cemaatin önemi, cami imam hatiplerinin faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan da konferans da yaptığı konuşmada, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekecek ve engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç, yaşlı, çoluk, çocuk hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmaması için çalışmalar yapacaktır. Biz de camilerimizde bu konudaki iyileştirme çalışmalarımızı çok kısa sürede başlatacağız" dedi.

Kdz. Ereğli Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan da cami imam hatiplerinin sadece cami ile sınırlı kalmadıklarını toplum içinde faydalı çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Konferans da Emin Demirci öncülüğünde hafız kız öğrencilere anne ve babaları tarafından taç giydirildi. Nurcahit Candan öncülüğünde müftülük ilahi korosu bir konser verdi. Kdz. Ereğli Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan öncülüğünde Müftülük din görevlilerinin hazırladığı Camilerin toplumsal hayattaki rolünün ele alındığı bir tiyatro sahnelendi.

Konferansta ayrıca din görevlilerinin kendi aralarında toplanan yardımlarla bir engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunuldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de 'Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement