Kent Konseyi Başkanlığına Zafer Aydın Seçildi - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Başkanlığına Zafer Aydın Seçildi

Kent Konseyi Başkanlığına Zafer Aydın Seçildi

Uşak Kent Konseyi ikinci olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Dr.

19.01.2012 14:52

Uşak Kent Konseyi ikinci olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Dr. Zafer Aydın seçildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci olağan genel kurul toplantısında 4 aday başkanlık için yarıştı. Adaylardan eski Başkan Cafer Çankaya ile Ahmet Mıdık ilk tur oylamada elendi. İkinci turda Dr. Zafer Aydın ile Avukat İsmail Vural yarıştı. 182 delegenin oy kullandığı ikinci turda İsmail Vural 81 oy alırken, bir oy geçersiz sayıldı, başkanlığa 100 oy alan Zafer Aydın seçildi. Genel kurul toplantısına Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şehrin gelişmesinde kentin konseyinin önemli bir misyon üstlendiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Belediye olarak kent konseyine gereken desteği veriyoruz. Şehrin sorunlarının çözümünde kent konseyinin önerilerine dikkate alıyoruz. Yerel yönetimler için önemli bir kuruluş olan kent konseyinin yeni dönemde daha iyi çalışmalar yaparak sorunların çözümünde katkı sunmasını bekliyoruz " dedi.

Kent Konseyi başkanlığına seçilen Zafer Aydın ise konuşmasında, "Bizim hedefimiz kamu kurum ve kuruluşları, belediyemiz, üniversite ve sivil toplum örgütleri ile diyalog ve işbirliği içinde sorunların çözümüne katkı sağlamak. Kent konseyi geride kalan iki yıllık süreçte kurumsallaşma sürecini tamamladı. Biz yeni dönemde kent için proje üretip kurumlara destek olacağız. Kent konseyi bünyesinde oluşturulan kurullar kendi alanlarındaki sorunları tespit edip ilgili kurumlara çözüm önerileri sunacak. Yeni dönemde tüm sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının da desteği ile güzel işleme imza atacağımızı düşünüyoruz" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Başkanlığına Zafer Aydın Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement