Kesk'ten Uludere Olayının 2. Yıl Dönümü Nedeniyle Açıklama - Son Dakika
Yerel

Kesk'ten Uludere Olayının 2. Yıl Dönümü Nedeniyle Açıklama

Kesk\'ten Uludere Olayının 2. Yıl Dönümü Nedeniyle Açıklama

Mardin’de Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Uludere olayının 2. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

28.12.2013 16:24

Mardin'de Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Uludere olayının 2. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Grup, KESK binası önünden Mardin Karayolları Parkı önüne kadar yürüyüş düzenledi. Grup adına basın açıklamasını KESK Mardin Şubeler Platformu adına BES Yönetimi Üyesi Mustafa Benli okudu. Benli, Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 2 yıl geçtiğini belirtti. Benli, "Ölümü, katliamı sıradanlaştıran, teknikleştiren hatta 'yasadışı bir iş yapıyorlardı' diyerek de haklılaştırmaya çalışan bu zihniyet, dünden bugüne devam etmektedir. Artık yeter! İki yıl boyunca bir arpa boyu yol alınmayan katliam soruşturması sonuçlanmalı ve sorumluları hemen tutuklanmalıdır. Kürt sorunun barışçı demokratik çözümü için derhal adım atılmalıdır. Kürt sorununda şiddet dönemini kapatmak için talepleri karşılayacak ve anayasal güvenceye kavuşturacak diyalog yolu açılmalıdır" dedi.

Grup oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kesk'ten Uludere Olayının 2. Yıl Dönümü Nedeniyle Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement