Keskinkılıç: "Hekime Şiddet Utanç Gibi" - Son Dakika
Yerel

Keskinkılıç: "Hekime Şiddet Utanç Gibi"

Keskinkılıç: "Hekime Şiddet Utanç Gibi"

Muğla ve Aydın Halk Sağlığı Müdürlükleri Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı Muğla’da yapıldı.

17.04.2014 13:39

Muğla ve Aydın Halk Sağlığı Müdürlükleri Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı Muğla'da yapıldı. Muğla ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcıları Dr. Alev Yücel ve Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç, Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, Aydın ve Muğla İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Müdürleri, Şube Müdürleri ve personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söylerken, "Bu toplantıda kuruluşumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, eksiklerimiz ve önümüzdeki süreçte hizmet anlamında yapacağımız çalışmaları değerlendirme fırsatı bulacağız" dedi.

"AYDIN VE MUĞLA HEM ŞANSLI, HEM ŞANSSIZ"

Muğla'da Muğla ve Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlükleri Bölge İstişare toplantısında konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Bekir Keskinkılıç, Aydın ve Muğla illerindeki Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı müdürlüklerin son durumunun gözden geçirildiğini belirtti. Muğla ve Aydın illerinin hem en şanslı iller arasında, hem de şanssız iller arasında yer aldığını belirten Keskinkılıç, "Aydın ve Muğla illerinin halk sağlığı karnesini bugün birlikte bakacağız. Nelere ihtiyacımız var, neleri yapabiliriz, önümüzdeki hedeflerimiz ne olmalı bunları değerlendireceğiz. Bunların sonucunda hem biz merkez adına kendi adımıza ödevlerimizi alacağız, hem de varsa eğer arkadaşlarımıza küçük hatırlatmaları yapacağız. Aydın ve Muğla illerimiz Türkiye'nin geneli açısından biraz daha şanslı gözüküyorlar. Bazı açılardan da şanssız gözüküyor. Şanslı oldukları nokta, sağlık personeli açısından daha iyi durumdalar. Şanssızlıkları bu illerimizin nüfusları fazla hareketli ve çok sayıda yerli ve yabancı konuk alıyorlar. Yıl içinde özellikle yaz aylarında bir hizmet yükü ortaya çıkıyor. Bu da bir takım problemlerin çıkmasına neden oluyor. Fakat tecrübeli arkadaşlarımız sayesinde bu eksik kısmen kapatılıyor" dedi.

"MUĞLALILARIN SAĞLIKTA ŞİDDET İLE ANILMASINI KABULLENEMİYORUM"

Muğla'da sağlık çalışanlarına yönelik olarak 5 Haziran 2013-4 Mart 2014 tarihleri arasında sağlık çalışanlarına yönelik 164'ü sözel, 64'ü fiziksel şiddet olmak üzere toplam 228 şiddet vakasının meydana gelmesini değerlendiren Keskinkılıç, "Biz sağlık hizmetini bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Her birimiz üzerimize düşen sorumlukları yerine getirme gayreti içindeyiz. Hassas noktalardan birisi Türkiye'de sağlık personelinin ciddi oranda eksikliğidir. Bu da mevcut sağlık personelinin üzerindeki iş yükünü arttırıyor. Bu sayısal eksiklik zaman zaman sağlık çalışanlarımızın üzerinde yorgunluk meydana getiriyor. Bu yorgunluğa bir de derde düşmüş, canı sıkkın, bir an önce çare arayan vatandaşlarımızın karşılıklı iletişim bozukluğu sonrası istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Bu bizi daha da çok üzüyor, çünkü bizim varlık sebebimiz insanlara hizmet. İnsanlarımız olmadığı müddetçe mesleğimizin bir kıymetti yok. Vatandaşlarımız bizim başımızın tacı. Ancak vatandaşlarımız da kendilerine hizmet etmeye gayret eden sağlık çalışanlarımıza daha fazla anlayış göstermeleri gerekir. Doğrusu ben Muğla gibi son derece kültürlü vatandaşlarımızın sağlıkta şiddet kavramı ile aynı cümle içeresinde zikredilmesini kabullenemiyorum. Bana utanç gibi geliyor. Sağlıkta çözüm arayışı şiddet ve hakaret ederek olmamalı. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keskinkılıç: 'Hekime Şiddet Utanç Gibi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement