Kıbrıslı Öğrencilerden Sözlü'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kıbrıslı Öğrencilerden Sözlü'ye Ziyaret

Kıbrıslı Öğrencilerden Sözlü\'ye Ziyaret

'Kardeş Okul Protokolü' kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Adana'ya gelen öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu.

21.04.2012 16:58

'Kardeş Okul Protokolü' kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Adana'ya gelen öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu.

Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'da faaliyet gösteren Atatürk İlköğretim Okulu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yeni Erenköy Lisesi arasında imzalanan; 'Kardeş Okul Protokolü' kapsamında KKTC'li öğrenci ve öğretmenler, Adana'ya geldi. Kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan heyet, Ceyhan'ı da ziyaret etti ve burada Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile de bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Erenköy Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Veysel Uresin, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Ceyhan'a yabancı biri değilim, Ceyhan'a bağlı Birkent beldesi Celiluşağı Mahallesi'ndenim. Ama KKTC'de öğretmenlik yapıyorum. Bizleri ağırlayan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hüseyin Sözlü de, Türkiye ile KKTC'nin etle tırnak gibi olduğunu vurgulayarak, bu nedenle de KKTC'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlattı. Sözlü, "Ceyhan'ı gezme fırsatı buldunuz. Ceyhan'da dikkatinizi çeken ne oldu sorusuna sanırım hepimiz birden Merhum Cumhurbaşkanı adına yapılmış olan Rauf Denktaş Parkı ve Kıbrıs Kafe'yi sözlersiniz. Aslında siz biz, bizlerde sizsiniz, biz dün de kardeştik bu günde kardeşiz, Dilimiz de dinimiz de bir. Bu kardeşliğimizin daha da ileriye götürülmesi için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Sözlü, öğrencilere nasihatte de bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bizler, bugün buradayız ancak buraları yarın sizler doldurmalısınız. Ufkunuz geniş, olduktan sonra yapılamayacak hiçbir şey yoktur.

Yapacağınız çalışmayla hem kendinize hem de ülkenize

faydalı birer birey olacağınızdan şüphem yoktur." Günün anısına öğrencilere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' adlı eserini hediye eden Sözlü'ye Yeni Erenköy Lisesi öğrencileri tarafından yapılan bir hediye takdim edildi.

Öte yandan, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla Yeni Erenköy Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Feride Kagözlü, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün koltuğuna oturdu ve birkaç saatliğine de olsa 'belediye başkanı' oldu. Karagözlü, 'Kardeş Okul Protokolü' dolayısıyla Türkiye'yi ve Ceyhan'ı gezme fırsatları buldukları için öğretmenlerine ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti. Gazetecilerin, "Ceyhan'ı yönetiyorsunuz gezdiğiniz kadarıyla bir eksik var mı?" sorusuna Karagözlü, "Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Büyük büyük parklar yapmış, yollar kilim gibi işlenmiş, başkanım çok iyi hizmetlerde bulunmuş bizlere bir şey bırakmamış" cevabını verdi.

Heyet daha sonra Rauf Denktaş Parkı'nı, Kıbrıs Kafe'yi, Kardeşlik Parkı'nı Elcibey Parkı'nı gezdikten sonra Ceyhan'dan ayrıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıbrıslı Öğrencilerden Sözlü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement