Kıdam Tazminatı Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Kıdam Tazminatı Tartışmaları

Kıdam Tazminatı Tartışmaları

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, kıdem tazminatı meselesinin geri çekilmesi veya sönümlendirilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, tam tersine 75 yıllık kazanılmış hakkın uygulamasında ortaya çıkan bazı...

28.11.2013 16:39

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak, kıdem tazminatı meselesinin geri çekilmesi veya sönümlendirilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, tam tersine 75 yıllık kazanılmış hakkın uygulamasında ortaya çıkan bazı sorunların en kısa zamanda çözülmesini istedi.

İktidarların yıllardır konuyu ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiğini söyleyen DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Bakanı Bayram Kavak, siyasi iktidarın taşeronlaştırma ve esnek çalışma ile ilgili yasal değişiklikleri büyük bir iştahla hazırladığını söyledi. Kavak, hükümetin asıl amacının çalışma hayatının taşeronlaştırma, geçici iş ilişkileri ve özel istihdam büroları üzerinden uluslararası ve yerli sermayenin istekleri doğrultusunda yapmak istediğini öne sürerek, "Esnekleştirilmesi ve güvencesizleştirilmesi olduğunu düşünüyoruz. Kıdem tazminatı fonunun ise bu hedefin bir parçası olarak kullanıldığını üzülerek görüyoruz. Hükümet bu oyunu oynarken en önemli dayanak noktasını ise uzlaşmacı ve teslimiyetçi bazı sendikalar oluşturmaktadır" dedi.

"Biz kabul etmezsek hükümet nasıl olsa bunu yapacak" diyen işçi konfederasyonlarına tepki gösteren Kavak, "Taşeronlaştırma ve taşeron çalıştırmayı kolaylaştıran her türlü girişimi ve yasal düzenlemeyi, işçi simsarlığını hortlatmak anlamına gelen istihdamın özel istihdam büroları aracılığıyla sağlanmasını, denkleştirme ve benzeri her türlü esken çalışma uygulamalarının dayatılmasını tümüyle reddettiğimizi kamuoyuna bir kez daha açıklıyoruz" şeklinde konuştu.

Kavak, DİSK olarak önerilerini kamuoyuna paylaştıklarını ve taleplerinin dikkate alınmasını istediklerini sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıdam Tazminatı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement