Kıldan Torbalı Şoförler Odası Başkanlığına Talip - Son Dakika
Yerel

Kıldan Torbalı Şoförler Odası Başkanlığına Talip

Kıldan Torbalı Şoförler Odası Başkanlığına Talip

Torbalı Şoförler Odası Başkanlık seçimlerinde sürpriz bir aday çıktı.

23.11.2013 15:09

Torbalı Şoförler Odası Başkanlık seçimlerinde sürpriz bir aday çıktı. Torbalılı genç şoför Osman Kıldan, Torbalı Şoförler Odası Başkanı olmak için seçimlerde mevcut başkan Cıva İsmail Akman'ın karşısına rakip olarak çıkacak. Aynı zamanda 25 No'lu Kooperatifin de başkanlığını yapan Osman Kıldan, 3,5 yıldır Şoförler Odası Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Geçtiğimiz Eylül ayında odadaki bu görevinden istifa etmişti.

19 YAŞINDA ŞOFÖR OLDU

Evli ve 2 çocuk babası Osman Kıldan (33), 1999 yılından bu yana şoför camiası içerisinde yer alıyor. Üniversite sınavı sonrasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Metal İşleri Bölümü'nü kazanan Kıldan, uzak mesafe nedeniyle kaydını yaptırmadı. Bir yıl daha çalışıp daha yakın üniversite kazanmayı arzu eden Kıldan, hem bir işte çalışıp hem de sınava hazırlanmak istedi. Bunun için kendisine bir dolmuş aldı. Bir yandan çalışıp diğer yandan da sınava hazırlanan Osman Kıldan, aradan geçen süre zarfında sınavı tamamen unutup kendini yeni işine verdi. Tamamen bir şans eseri şoför olan Osman Kıldan, tam 14 yıldır şoför camiası içerisinde hizmet veriyor.

CIVA, 8 YILDIR BAŞKANLIK GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mevcut oda başkanı Cıva İsmail Akman ilk olarak 2001 yılında aday olmuş ve 59 oy farkla seçimi kaybetmesinin ardından ikinci kez 2005 yılında tekrar aday olarak seçimi kazanmıştı. 31 Ocak 2010 tarihinde yapılan seçimde de oy çoğunluğunu alarak tekrar başkanlığa getirilen Akman, bu görevi 4 yıl daha yapmak istiyor. 8 yıldır oda başkanlığı görevini yürüten Akman'ın karşısına rakip olarak Kıldan haricinde Remzi Ekti'nin aday olması bekleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıldan Torbalı Şoförler Odası Başkanlığına Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement