Kilis'te Yaz Kuran Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Yaz Kuran Kursları Başladı

Kilis\'te Yaz Kuran Kursları Başladı

Kilis'te, Müftülük tarafından açılan yaz Kuran kurslarının başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi.

23.06.2014 11:04

Kilis'te, Müftülük tarafından açılan yaz Kuran kurslarının başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi.

İhlas Camii'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Mehmet Mübarek Çelik, din görevlileri ile İhlas Cami İmamı Şaban Korkmaz, kuran öğrenmeye gelen öğrenciler ve velileri katıldı.

İhlas Cami İmamı Şaban Korkmaz, geçen yıl Kuran-'ı kerim öğrenen 10 çocuğu Çanakkale, İstanbul ile Edirne'ye götürdüklerini belirterek, "Bu yıl da Kuran-ı Kerim öğrenen ve başarılı olan 40 öğrenciyi geziye götüreceğiz. 7 yıldır ramazan ayında iftar programı tertip ediyoruz. Bu yıl yine Allahın izni ile aynı programları sürdüreceğiz."

İl Müftüsü Mehmet Mübarek Çelik, başarılı çalışmalarından dolayı İhlas Cami İmamı Şaban Korkmaz'a teşekkür ederek, "Yaz Kuran kurslarının startını bugün veriyoruz. Okulların tatile girmesiyle birlikte il merkezinde, ilçelerde ve köylerde bulunan tüm camilerde Kuran kursu açtık. Günlük olarak verilen dersler, 2 ay boyunca devam edecek. Kurslarımız 23 Haziran tarihinde başladı. 24 Ağustos tarihinde sona erecektir. Kız Kuran kurslarında bayan öğreticiler ders veriyor. Camilerde ise din görevlilerimiz Kuran dersi veriyor. Kuran kurslarına ve camilerimizdeki Kuran eğitimine yoğun ilgi var. Din görevlilerimiz gün içerisinde bu çocuklara Kuran-ı Kerim öğretiyor" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Yaz Kuran Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement