Kimder'den 'Onlar İmam Hatipliler' Belgeseli - Son Dakika
Yerel

Kimder'den 'Onlar İmam Hatipliler' Belgeseli

Kimder\'den \'Onlar İmam Hatipliler\' Belgeseli

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) 'Onlar İmam Hatipliler, Devlerin Devirlerin Belgeseli' isimli projede, imam hatip lisesinden ilk mezun olanları bir araya getirdi.

11.10.2013 15:24

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) 'Onlar İmam Hatipliler, Devlerin Devirlerin Belgeseli' isimli projede, imam hatip lisesinden ilk mezun olanları bir araya getirdi.

KİMDER tarafından gerçekleştirilen proje çerçevesinde İmam Hatip okullarının en eski öğretmen ve öğrencileri, hatıraları KİMDER kurumsal hafıza birimi tarafında kayıt altına alındı.

İmam Hatip Lisesi'nin ilk yıllarında çekilen sıkıntılar, arkadaşlıklar, unutulmayan hatıralar öğretmen ve öğrenciler, acı tatlı anılar, dönemde ki siyasi hareketler ve sosyal olaylar şahitlerin ağzından kayıt altına alındı.

KİMDER Başkanı Avukat Seyit Halil Yüzgeç'in proje konusunda yaptığı açıklamasında, "Canlarla, mallarla, kefen cepte; kefen çantada ölümle kol kola verilmiş ve verilmeye devam eden bir mücadeleydi bu. Allah bu mücadeleyi ve bayrağı buraya taşıyanlardan binlerce kez razı olsun.

Biz İmam Hatip Nesli bu mücadelenin yeşerttiği çiçekleriz. Önümüzdeki asrın ilim fikir dava ve hizmet gençlerini yetiştirmek için, bu öncü neslin mücadelesini, azmini ve kararlılığını örnek aldık" dedi.

Yüzgeç, "Bu ilk dönemde verilen mücadeleyi biz, ilk Müslümanlara benzetiyoruz, dil bilmeden, iz yol bilmeden sadece Allah'ın inayetiyle ilerleyen bu cesur insanların mücadelesinin ve ruhunun günümüz yiğitlerine aktarılabilmesini gaye edindik.

Teşkilat başkanımız Ahmet Yurtlu bey ve diğer yönetim kurulu üyelerimizle ve yapımcı arkadaşlarımızla bu yola çıktık bu azmin bize ve neslimize ışık tutması duasıyla yaşayanların ellerinden öpüyor, Ahiret'e intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sizin vasıtanız ile imam hatip camiasına sesleniyorum, geleceğe ışık tutma adına KİMDER kurumsal hafıza projesine sizde dağarcığınızda kileri dökün" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kimder'den 'Onlar İmam Hatipliler' Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement