Kiraz Festivale Hazır - Son Dakika
Yerel

Kiraz Festivale Hazır

Kiraz Festivale Hazır

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, 21 Haziran Cumartesi gerçekleştirecekleri Kiraz Festivaline gelen konukların ilçenin saklı güzellikleriyle tanışacağını ifade etti.

19.06.2014 14:10

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, 21 Haziran Cumartesi gerçekleştirecekleri Kiraz Festivaline gelen konukların ilçenin saklı güzellikleriyle tanışacağını ifade etti.

Kiraz'ın Çeşme'den güzel, Foça'dan önemli, Şirince'den egzotik olduğunu söyleyen Şengül, Kiraz'ı tanıtan broşür hazırladıklarını ve festivale katılacak konukları çeşitli sürprizlerin beklediğini belirterek "Konuklarımızı eşsiz lezzetiyle buluşturacağımız kirazımız için düzenlediğimiz şenlik hazırlıklarında sona gelindi. Kiraz'da Cumartesi günü festival var. Kiraz'da her şey var. İzmir'in Kiraz'ı var" dedi.

"KİRAZ'I TÜRKİYE DUYACAK"

İlçenin gölgede bırakıldığı günlerin artık geride kaldığını dile getiren Kiraz'ın ilk kadın Belediye Başkanı Saliha Şengül, nam-ı diğer Çemberli Efe, Kiraz'ın adını Türkiye'ye duyuracaklarını kaydetti. Şengül, "Artık tarihi ve turistik özellikleriyle, bereketli ve doğal ürünleriyle, misafirperver insanıyla ünlü Kiraz'ın adını herkes duyacak" diye konuştu. Şengül, insanların Kiraz'daki doğal güzelliklerle tanıklık ettikten sonra ayrılmakta güçlük çekeceğini değinerek şöyle konuştu; "Kiraz ilçemize gelen konuklarımız, öncelikle eşsiz kirazımızı tadacak, verimli topraklardan fışkıran doğal meyve ve sebzelerimizi, serin yaylarımızı, şelalelerimizi, Türk tarihinin en önemli eserlerini, antik dönemlerden kalan tarihi yapıları, otantik ürünlerimizi ve eşsiz doğal güzelliğimizle tanışacak. Birde Kirazlıların misafirperver ve çalışkanlığına tanık olunca buradan ayrılmak istemeyecekler".

Kirazlıların el emeği göz nuru neyi varsa ortaya çıkarmak ve yetiştirilen tüm lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak amacıyla yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Şengül, şunları kaydetti; "Ege Bölgesi'nin en verimli et ve süt üreticiliği, en lezzetli domatesi, en güzel barbunyası, inciri, zeytini, biberi burada yetişiyor. Bu konudaki iddiamızı göstermek için tüm İzmirlileri, Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımızı Kiraz Festivaline bekliyoruz. Gün boyu gezen konuklarımız akşam düzenlenen konserimizde de eğlenme ve dinlenme fırsatı bulacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiraz Festivale Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement