Kırıkkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Kırıkkale\'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlar, davetli masaları yerine protokol masasına oturtuldu.

08.03.2013 18:39

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlar, davetli masaları yerine protokol masasına oturtuldu.

Balışeyh Şehit Sezai Ergül İlkokulunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Programa Kaymakam Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, İlçe Emniyet Amiri Ebrar Uyumaz, daire amirleri ve ilçedeki kadınlar katıldı. Kaymakam Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve protokolün diğer üyeleri, kendileri için hazırlanan yere oturmayarak salonda bulunan kadınların içine oturdu. Protokol masasına da programa katılan kadınlar oturtuldu.

Davetlilere yapılan yemek ikramının ardından programa geçildi. Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerleri tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Kaymakam Yusuf Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıklarını söyledi.

Kaymakam Yıldırım, "Bugün 100 yılı aşkın bir zamanda mücadele edilerek kazanıldı. Bu anlamlı günde kadınların arasında bulunmaktan gurur duyduk. Kadınlarımızın bir diğer özelliği de anne olmalarıdır. Biz, 'Cennet annelerin ayakları altındadır' denilen bir medeniyetten geliyoruz. Dolayısıyla kadınlarımız zaten değerli, bir de ana olan kadınlarımız 2 kat daha değerli hale gelmektedir. Özümüze döner geçmişimize bakarsak kadınlarımız amaçlanan yeri bulmuştur. Özümüze döndüğümüzde hem erkekler hem de kadınlar adına her şeyde olduğu gibi kadınlar inşallah toplumda hak ettiği yeri alacaktır" şeklinde konuştu.

Kadınlara yönelik şiddet olaylarına da değinen Kaymakam Yıldırım, "Bizim medeniyetimiz kadınlara yumuşaklıkla muamele edilmesini emretmektedir. Fırsat bilinerek kadınlara yönelik uygulanan şiddet son derece aşağılıkça ve insanlığa da sığmayan bir harekettir. Bu konuda devletimizin çok ciddi önlemleri var. Bu olaylar gün geçtikçe azalıyor. Daha da azalmasını umut ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ali

Dedelioğlu da bir konuşma yaparak, programa katılan ve tüm Balışeyh halkının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Dedelioğlu, Peygamber Efendimizin, "Sizin en hayırlınız eşlerine iyi davrananızdır" Hadis-i Şerifini hatırlatarak İslam dininin kadınlara verilen değeri konusuna değindi.

Programda Kaymakam Yıldırım ve Belediye Başkanı Dedelioğlu tarafından davetli olan kadınlara karanfil dağıtıldı.

Kadınların kendi aralarında yaptıkları çeşitli etkinliklerin ardından düzenlen program son buldu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement