Kızılay Heyetinden Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kızılay Heyetinden Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret

Kızılay Heyetinden Vali Balkanlıoğlu\'na Ziyaret

Afyonkarahisar Kızılay Derneği Başkanı İsmail Danıştekin ve yönetim kurulu üyeleri, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kızılay Haftası' dolayısıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

02.11.2013 12:54

Afyonkarahisar Kızılay Derneği Başkanı İsmail Danıştekin ve yönetim kurulu üyeleri, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kızılay Haftası' dolayısıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Dernek çalışmaları ve Kızılay Haftası kutlamaları hakkında Vali Balkanlıoğlu'na bilgiler veren İsmail Danıştekin, Kızılay'ın kara gün dostu olarak yüzyıllardan beri Türk toplumuna ve dünyada felaket olan bölgelerin yardımına koştuğunu söyledi.

Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kızılay'ın yürüttüğü faaliyetlerin Türkiye'nin göğsünü kabarttığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Ben Pakistan depreminde, Himalaya Dağları'nın başında afet bölgesine gitmiştim. Orada çok mahrum, yerle bir olmuş köylerde Kızılay görevlilerini ve çadırlarını görünce gurur duydum. Nerede bir felaket var orada Kızılay var. Ne yazık ki memleketimizde de felaketler eksik olmuyor. Allah, Kızılay'ın yokluğunu göstermesin. Kızılay halkımızın desteğiyle ayakta kalan bir kuruluşumuz. Bol zamanımızda Kızılay'ı destekleyelim ki Kızılay'da ihtiyacımız olduğunda bize ve başkalarına yardımcı olsun. Ayrıca uzun yaşamanın sırrı da başkalarına yardımmış. Kızılay'ı sadece ayni, nakdi ya da çadır yardımı gibi düşünmemek lazım. Sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızın da bu güzide kurumumuza kan bağışında bulunmaları gerekir. Eskiden hacamat derlermiş. 'Kan ver ki sağlık bulasın' prensibiyle tüm vatandaşlarımızı Kızılay kan aracını gördüklerinde kan vermeleri konusunda duyarlı davranmaya davet ediyorum. Her zaman ve her konuda yanınızda olacağım" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Heyetinden Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement