Konsolos Yardımcısı Şanlı Baba Ocağında - Son Dakika
Yerel

Konsolos Yardımcısı Şanlı Baba Ocağında

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de- Baba ocağı Aksaray'a gelen Konsolos Yardımcısı Şanlı, "Gün yüzünü göremediğimiz zamanlar da oldu" dedi.

24.09.2014 10:55  Güncelleme: 11:25

Musul'da rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı, baba ocağı Aksaray'da yaşadıklarını anlattı. Sarıyahşi ilçesindeki baba evinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tahir Şanlı, rehin tutuldukları 101 gün içinde çeşitli zorluklar yaşadıklarını söyledi.Çok farklı bölgelere götürülerek sürekli yer değiştirdiklerini vurgulayan Şanlı, "Bazı yerlerde televizyon imkanı vardı. Haberleri takip ederek bizimle ilgili neler söylendiğini izlemeye çalışıyorduk. Gün yüzünü göremediğimiz zamanlar da oldu. Beslenme şartları iyi değildi. Yaklaşık 12 kilo verdim" dedi.Şanlı ve ailesini ziyaret eden Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise dış görevlerin meşakkatli bir yanı olduğunu belirtti.Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Ataklı, "Bu kolay bir durum değil. Hem kaçırılan görevlilerimiz hem aileleri açısından çok zor bir durum. Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı ve diğer görevlilerin kurtarılarak ülkemize getirilmesi hepimizi mutlu etmiştir" diye konuştu.

Baba Faruk Şanlı da oğluyla ağustos ayı içinde 30 saniye görüşebildiklerini vurgulayarak, "Oğlumuzun ve diğer görevlilerin sağ salim kurtarılmaları ile büyük sevinç yaşadık. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Konsolos Yardımcısı Şanlı Baba Ocağında
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konsolos Yardımcısı Şanlı Baba Ocağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement