Kuşların Rahatı İçin Yağmura da Güneşe de Katlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kuşların Rahatı İçin Yağmura da Güneşe de Katlanıyor

Kuşların Rahatı İçin Yağmura da Güneşe de Katlanıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde bir esnaf, iş yerinin önündeki tenteye kuşun yuva yapması nedeniyle tentesini açmıyor.

27.05.2014 11:27  Güncelleme: 11:24

Taşova ilçesinde bir esnaf, iş yerinin önündeki tenteye kuşun yuva yapması nedeniyle yağmur da yağsa güneşten de bunalsa "konukları rahatsız olmasın" diye tentesini açmıyor

Yemişen Mahallesi'nde esnaflık yapan Vedat Eser, bir süre önce iş yerinin önündeki tenteye kuşun yuva yaptığını fark etti. Yuvada iki yavru kuş bulunduğunu gören Eser, o günden bu yana "yavru kuşları rahatsız etmemek" adına tenteyi kullanmıyor.

Yağmur yağdığında ya da güneşli havalarda, yavru kuşların konforu için bunalmayı göze alan Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğadaki her canlının yaşam hakkına saygı göstermek gerektiğini söyledi.

Tenteyi kullanmaya kalktığı bir gün tentenin arasına kuşların yuva yaptığını gördüğünü anlatan Eser, "Kuş yuvasını her gün kontrol ediyorum, iki yavru var. Onlar, büyüyüp uçana kadar benim konuklarım. Onları rahatsız etmemek için de tenteyi kullanmıyorum" dedi.

"Kuşların büyümesini izlemek mutluluk verici"

Son günlerde havaların yağışlı geçtiğini anlatan Eser, "Bugünlerde çok yağmur yağması nedeniyle tam ihtiyacımızın olduğu bir dönem tentemizi kullanamasak da korunmaya muhtaç kuş yavrularının her gün büyümesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Çevre esnafı da Vedat Eser'in davranışının örnek olduğunu, kuşların uçacağı günü kendilerinin de merakla beklediğini söyledi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuşların Rahatı İçin Yağmura da Güneşe de Katlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement