Korkmaz: Şampiyonluk İçin Kurulan Takım Düşme Potasına Girdi - Son Dakika
Yerel

Korkmaz: Şampiyonluk İçin Kurulan Takım Düşme Potasına Girdi

Korkmaz: Şampiyonluk İçin Kurulan Takım Düşme Potasına Girdi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

06.02.2013 17:23

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahmet Korkmaz kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Saat 14.00'da başlayan toplantıda Kulüp Müdürü Ergün Uncuoğullarından ile Antrenör Mustafa Suat Dereli'de hazır bulundu. Sezonun ilk yarısını istedikleri gibi kapatamadıklarını ve 2.yarıya iyi başlamak için Antalya kampına gittiklerini belirten Ahmet Korkmaz, "Ligin ikinci yarısına bambaşka bir takımla başlamak istemiştik. Kırklareli Sanayispor maçı olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edildi. Hafta sonu deplasmanda Hereke Yıldızspor takımıyla karşı karşıya geldik. Takımımız bu maça çok iyi hazırlandı ve maça da iyi başladık. Fırat'ın kendi çabasıyla ceza sahası dışından attığı güzel golle 1-0 öne geçtik, ancak bu üstünlüğü koruyamadık. İlk devreyi 2-1 mağlup kapattık. İkinci yarıda Mesut'un golüyle eşitliği yakalamamıza rağmen hemen ardından golü yedik ve yeniden geriye düştük. 4-2, 4-3 derken, ardı ardına gelen gollerle 6-3 mağlup olduk" dedi.

Göreve geldiği günden beri takımın ilk kez bir maçta 6 gol yediğini kaydeden Korkmaz, "Bu durum hem beni hem de teknik heyeti çok üzdü. Takımın gerek Antalya kampındaki, gerek burada yaptığı antrenmanlardaki performansı sahaya yansımadı. Sanki bambaşka bir takım izledik. Takım olarak çok kötü oynadık ve güvendiğimiz isimler bizi hayal kırıklığına uğrattı. Sonuçta ezici bir mağlubiyet yaşadık. Sezon başından itibaren takım için şartlar ne olursa olsun destek konusunda elimizden gelenin fazlasını yaptık. Fakat son maçtaki mücadele ve etkisiz oyun bizi derinden sarstı. Yönetim olarak yaptığımız fedakarlıklar, gösterdiğimiz çabalar sahada tamamen silinme noktasına geldi. Gereken konuşmayı da toplantıda yaparak oyuncuları uyardık" diye konuştu.

Ahmet Korkmaz, sonuç ne olursa olsun sezonu bu takımla kapatacaklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Önümüzde 12 hafta var ve bu saatten sonra yapılacak bir müdahale de yok. Ortada bir başarısızlık varsa bunu herkeste aramak lazım. Ben de artık kendimi sorguluyorum. Demek bizde de sıkıntı var ki şampiyonluk için kurulan takım düşme noktasına geldi. Takıma sahip çıkacak birileri olduğunu bilsem bugün itibariyle istifa ederdim. Ama bu takıma verdiğim bir söz var. Sezon başında yaşadığım olay sonrası 2 ay görevimin başında değildim ve o zaman takım arkamda durdu. Ben de göreve geldikten sonra sonuç ne olursa olsun sezon sonuna kadar yanlarında olacağımı, takımı sonuna kadar destekleyeceğime dair söz verdim. Sözümü yememek adına sezon sonuna kadar takımın başında kalacağım. Kulüpte kan değişikliğine ihtiyaç var ve sezon sonunda yönetimle görüşüp, önümüzde daha 1 yıl olmasına rağmen kongre kararı alabiliriz" açıklamasında bulundu.

Kendi sahalarındaki ilk maçta İncirli takımıyla karşılaşacaklarını ve bu maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerimi söyleyen Korkmaz, şöyle devam etti; "Ligi Tekirdağspor'un altında bitirdiğimiz taktirde Süper Amatör Lig'i lider tamamlayan takımla play-off oynayacağız. Tekirdağspor'un şampiyon olması halinde ise bu ihtimal ortadan kalacak ve play-off oynamadan ligde kalacağız. Göreve geldiğimizde takım Bölgesel Amatör Lig'deydi, 3.Lige çıkaramadık. Bu görevi bırakırken de teslim aldığımız noktada bırakacağız"

Ahmet Korkmaz Voleybol şubesiyle ilgili olarak sorulan bir soruya da, "Futbol takımının bu kadar kötü sonuçlar alacağını bilseydik voleybola ağırlık verirdik. Bu konuda hata yaptığımızı düşünüyorum. Voleybolda sponsor arama çalışmalarımız sonuç vermeyince biz de bir yıl erteledik. Voleybol şubesi kapanmadı. Önümüzdeki yıl 3.ligden devam edebilecek.

Şartlara göre 2.ligden devam etme fırsatı da var. Yönetim değişir ya da değişmez fakat ben Voleybol takımının devam etmesinden yanayım. Futbolda istediğimiz yere gelemememizin en büyük nedeni tesistir. Başarı olması için tesis şart. Umarım Belediye Başkanı Ali Ertem'in 2013 programına aldığı stat projesi gerçekleşir ve başarılar da beraberinde gelir" dedi.

Kulübün oyuncularına her türlü imkanın sağlandığını açıklayan Korkmaz, elde ettikleri sonuçlarda, maddi ya da manevi bir problemden kaynaklanmadığını ifade ederek, "Oyuncuların bu konuda hiçbir bahanesi olamaz. Her imkan sağlanıyor. Biz üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ve vicdanımız rahat. Hiçbir oyuncu paramı alamıyorum diyemez. Alınan 6-3'lük mağlubiyetin ardından futbolculara takım halinde 20 bin TL para cezası kestik. Futbolcular galibiyetten sonra prim istiyorlarsa böyle mağlubiyetlerin cezasını da ödeyecekler" diye konuştu.

Ahmet Korkmaz'ın konuşmasının ardından söz alan Çerkezköyspor Antrenörü Mustafa Suat Akdereli, Kulüp Başkanının sözlerine katıldığını belirterek, "Hiçbir futbolcunun yönetimden şikayeti yok olamaz da. Yönetim her zaman arkamızda oldu ve bizlerde bunun karşılığını sahada vereceğiz. Çerkezköy layık olduğu yere doğru gidecek. Özellikle son maçta, takımdaki ağabey pozisyonunda olan oyuncular konsantrasyon eksikliği yaşadılar ve bu da diğer oyunculara yansıdı. Hereke maçı bizim için bir kaza niteliğindedir. Takımımız bu değil ve kendi hatalarımızla kaybettik. Gerekli konsantrasyonu sağlayamadık. Bunun suçlusu da benim" dedi.

Maçtan sonra gereken tedbirleri alarak oyuncuları uyardıklarını kaydeden Akdereli, "Maçın maçtan önce kazanılacağını oyuncularıma söyledim. İncirli'yi mağlup ederek düzlüğe çıkacağız. Deplasmanda 3 gol atıp mağlup olan takımın ofansif anlamda değil, defansif anlamda sorunu vardır. Bu sorunu da en kısa zamanda gidereceğiz. Maddi manevi hiçbir eksik yok. Futbolcular da bir şeyleri ortaya koymadan bir şey kazanılamaz" diye konuştu.

Korkmaz, toplantı esnasında, kendilerini deplasmanda dahi destekleyen isimlere teşekkürlerini iletirken, kendi grubunu lider tamamlayarak İl Şampiyonası'na gitmeye hak kazanan U-17 Futbol Takımı'nı ve zor şartlara rağmen takımı bu noktaya getiren Antrenör Vedat Çolak'ı da tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

06.02.2013 16: 15: 51

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkmaz: Şampiyonluk İçin Kurulan Takım Düşme Potasına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement