Korkuteli'nde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Toplantısı

Korkuteli\'nde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Toplantısı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

28.02.2014 11:04

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl başkanlığında Konyaaltı Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ayhan Yazıcı, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Başkanı Esra Sultan Karancı ve okul müdürlerinin katıldığı Öğretmen Evi'ndeki toplantının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Şube Müdür İsmail Uğurlu yaptı.

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerinin yetenek ve yeterlilikleri ölçüsünde erken yaşta başlatılmasının önemini vurgulayan Uğurlu, "Öğrencilerimizin özel eğitimden erken yaşta yararlanmaları için sınıf öğretmenlerine sınıf rehber öğretmenlerine, rehber öğretmenlere, okul yöneticilerine ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ailelerine görev düşmektedir. Öğrencilerimiz yetenekleri ve yeterlilikler düzeyinde özel eğitim almaları yasal haklarıdır" dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl ise konuşmasında, "İlçe ilçe dolaşırken tek amacımız vardı öğrencilerimizin kendilerine ailelerine ülkeye ve topluma faydalı olmaları yetenekleri ve yeterliliklerine göre eğitim almaları.Rehberlik hizmetlerini yürütürken, değerler eğitimine önem vermeliyiz. Okullar sadece matematik, fizik tarih ve test tekniği öğretilen kurumlar değildir. Öğrencinin gelişim ve uyumunu da dikkate alan değerler eğitimin verildiği çok fonksiyonelli müesseselerdir. Başarı istiyorsak değerler eğitimin yanında öğretmen veli işbirliğini artırmalıyız. Eğitim sürecinin her aşamasında veli katılımı olmalıdır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement