Koski'den Uyarı: "Tehlike Halen Devam Ediyor" - Son Dakika
Yerel

Koski'den Uyarı: "Tehlike Halen Devam Ediyor"

Koski\'den Uyarı: "Tehlike Halen Devam Ediyor"

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Mayıs ve Haziran aylarında yağan yağmurların sevindirici olduğu ancak, tehlikenin halen devam ettiği ve tasarrufu gidilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

18.06.2014 15:53

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Mayıs ve Haziran aylarında yağan yağmurların sevindirici olduğu ancak, tehlikenin halen devam ettiği ve tasarrufu gidilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yağışların sevindirici olmakla birlikte bazı sorumlulukları da hatırlatması gerektiği belirtildi. Özellikle kış aylarında yağan karın suyu asıl besleyen madde olduğu ifade edilirken, Mayıs ve Haziran ayında yağan yağmurun Altınapa Barajı'nın doluluk oranına çok fazla katkı sağlamadığı dile getirildi. Konya genelinde kurak bir kış mevsimi yaşanması dolayısıyla her zamankinden daha fazla tasarrufa gidilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, vatandaşların son yağışlara aldanarak gereğinden fazla su tüketmemesi uyarısında bulunuldu.

SON 30 YILIN EN KURAK KIŞINI YAŞADIK

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son günlerde yağan yağmurlar hepimizi çok sevindirdi. Fakat bu tedbiri elden bırakmak için bir gerekçe olmamalı. Asla rehavete kapılmamalı, tasarruflu olmalı ve suyu israf etmemeliyiz. En başta belirtmek gerekir ki suyu asıl besleyen kardır. Son 30 yılın yağış ortalamalarına bakıldığında bu yılki kış yağışları ortalamanın oldukça altında görülüyor. Ocak ayı dışında kurak bir kış mevsimi geçirdik. Beklenen ölçüde kar yağışı olmadı. Bu da son 30 yılın en kurak kışını yaşadığımızı açıkça göstermektedir."

YAĞMUR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Son 30 yılın yağış düzenine bakıldığında İlkbahar ayı yağışlarının da bu yıl beklenen oranda yüksek olmadığı belirtilen açıklamada, "Bu yıl, Mayıs ayının son iki haftası ve Haziran ayının 11'ine kadar olan periyotta yağan yağmur dışında normalin altında yağış görülmektedir. Yağan yağmur Altınapa Barajı'nda sadece 19 santimetre yükselişe neden olmuştur. Ayrıca 580 litre/saniye çeşitli kaynaklardan su gelişi sağlanmış, kot oranı çok değişmemiştir. Bu yıl Ocak ayından bu yana toplam 241,7 milimetre yağış düşmüştür. Özellikle yaz aylarında su sorunu yaşamamak için öncelikle yapmamız gereken suyu ihtiyacımızdan fazla kullanmamak. Konya havzasında kuyudan çekilen suyun yüzde 3 kadarını Konya'da içme ve kullanma suyu olarak tüketiyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere tarımsal sulamada tüketilen su, çekilen suların büyük bir kısmına tekabül ediyor. Bu yüzden sulamalarda modern teknikler kullanılmalı ve su kaybı en aza indirilmelidir" ifadeleri kullanıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koski'den Uyarı: 'Tehlike Halen Devam Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement